Instagram

Categorii

Cele mai citite

10 erori frecvente de e-mail la rece comise de reprezentanții de vânzări (și ce să facă în schimb)

christmas card

Pentru afacerea ta, un e-mail rece bine scris va face minuni.

Din fericire, puteți face mesajul dvs. mai persuasiv pentru potențialii clienți prin corectarea celor mai tipice erori de e-mail rece. Prin urmare, este ceea ce vom face astăzi.

În acest articol cuprinzător, vom sublinia erorile frecvente pe care le fac agenții de marketing atunci când trimit e-mailuri reci și vă vom sfătui cum să le evitați.

 

Este în continuare o strategie bună de comunicare prin e-mail rece?

 

Înainte de a discuta despre erorile tipice ale e-mailurilor reci, să abordăm ceea ce este evident: Merită vreodată trimiterea de e-mailuri reci? Este o anchetă rezonabilă.

Doar 8,5% dintre e-mailurile reci, conform studiilor, primesc un răspuns. Și toată lumea este conștientă de faptul că inițiativele de inbound marketing pot oferi clienți potențiali de top atunci când echipele de vânzări dorm. În plus, LinkedIn simplifică reprezentanții de vânzări să stabilească legături personale cu clienții potențiali. Atunci de ce ne deranjam?

Deși toate sunt adevărate, nu oferă o imagine completă. Puține e-mailuri reci sunt citite, deoarece sunt de obicei spam și prost scrise. Este nevoie de mult timp și muncă pentru a implementa eficient marketingul inbound. LinkedIn este, de asemenea, un instrument fantastic, cu unele dezavantaje.

În realitate, majoritatea echipelor de vânzări încă mai găsesc succes cu marketingul prin e-mail rece. Puteți dezvolta relații cu aproape oricine dacă o faceți corect. Apoi, puteți utiliza aceste conexiuni pentru a genera mai multe afaceri și pentru a vă promova întreprinderea.

Nimic nu bate un e-mail bine scris livrat direct în căsuța de e-mail a unui prospect calificat la sfârșitul zilei. Pentru a reuși, trebuie pur și simplu să nu mai faci erori tipice de e-mail rece.

 

Ce efect au erorile de e-mail la rece asupra succesului vânzărilor?

 

E-mailul rece este o tehnică fantastică de a comunica cu potențialii, așa cum a fost deja stabilit. Din păcate, majoritatea reprezentanților de vânzări fac prea multe erori pentru ca această metodă să aibă succes, ceea ce are ca rezultat:

 

Rate scăzute de livrare

Dosarele de spam primesc e-mailuri proaste. Dacă trimiteți prea multe dintre ele, furnizorii de mesaje primite pot începe să vă perceapă domeniul negativ, ceea ce va duce la o scădere drastică a ratei de livrare. Chiar dacă se află pe lista ta de e-mail, va fi mai dificil să le trimiți prin e-mail atunci când se întâmplă acest lucru.

Rate de deschidere nesigure

Primul pas este intrarea în e-mailul unui prospect. A doua etapă este să convingi clientul să-ți deschidă e-mailul rece. Din nefericire, e-mailurile slabe, rar îi motivează pe destinatari să răspundă. Nimeni nu vă va citi niciodată materialul sau nu va face click pe linkul dvs. dacă nu vă deschide niciodată mesajele.

Calitate slabă a lead-ului

Un e-mail groaznic va sfida ocazional șansele, va ajunge în căsuța de e-mail a unui prospect și va fi citit de destinatarul vizat. Tocmai ai văzut un miracol, nu-i așa? Cineva ia legătura cu Papa, posibil nu. Mesajele slabe obțin rar răspunsuri de la clienții potențiali de calitate. Este probabil ca răspunsul entuziast pe care l-ați primit să ducă la un proces de vânzare de rață șchioapă.

Timp pierdut

Ești încântat pentru că tocmai ai trimis primul tău e-mail. Acest potențial client ar putea fi primul tău succes cu această tactică. N-aș fi prea entuziasmat dacă e-mailul dvs. ar conține oricare dintre erorile frecvente pe care le discutăm în secțiunea următoare. Ratele scăzute de răspuns și vânzările și mai slabe sunt rezultatul unor e-mail-uri proaste. Trebuie să le remediați imediat. Vei pierde timpul doar dacă nu o faci.

 

10 erori de e-mail rece (și cum să le rezolvi)

 

Ești pregătit să creezi un plan de email-uri la rece? Grozav! Doar aveți grijă să nu comite niciuna dintre următoarele erori. Eforturile tale vor fi complet irosite dacă faci asta, fără îndoială.

1. Trimiterea unui e-mail persoanei greșite

Dacă lucrezi în vânzări si ai de-a face cu „pazitorul” nu este nimic nou pentru tine.

Destinatarul dvs. este gardianul cu care trebuie să vă familiarizați în timp ce trimiteți un e-mail rece. Doar verificați de două ori dacă individul este cine credeți că este. Când ai vrut cu adevărat să-i trimiți mesaje lui Joe în Marketing, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-i trimiți lui John în Vânzări. Nu e bine.

Este o pierdere de timp să trimiți un e-mail destinatarului incorect. În plus, îți va afecta reputația în ceea ce privește afacerea pe care o contactați, precum și furnizorii de servicii de e-mail, făcându-vă să pari un spammer.

Ce trebuie să faceți în schimb: În primul rând, nu mai utilizați metoda „spray and pray” de marketing prin e-mail la rece, care este trimiterea de e-mailuri către o listă aleatorie de adrese și în speranța că una dintre ele va răspunde.

În al doilea rând, confirmați că fiecare client pe care îl contactați este un individ autentic. Asigurați-vă că este persoana potrivită pentru e-mail, verificând din nou. (Notă: platformele de rețele sociale vă pot învăța multe despre potențialii clienți. Folosiți aceste instrumente pentru a discerne între potențialii autentici și adresele întâmplătoare.)

 

2. Trimiterea unui e-mail lung, plictisitor

Mă voi aventura cu o presupunere sălbatică și voi spune că nu ești Stephen King. James Patterson, Dan Brown sau J.K. Rowling, sunt alți candidați puțin probabil.

Nu mai încercați să scrieți romane în mesajele dvs. de e-mail reci. Ar trebui să ajungă repede la subiect. Destinatarii tăi vor apăsa butonul „Șterge” dacă nu o fac, iar tu nu vei mai auzi de ei.

Prin informarea potențialilor clienți despre numeroasele onoruri ale companiei dvs., știu că doriți să creșteți încrederea. Și ți-ar plăcea să-i orbiți cu o listă lungă de calități pe care produsul dvs. le oferă. Ah, și nu ar trebui să includeți și ceilalți clienți cu care ați lucrat anterior? Nu, cred că nu ar trebui…

Probabil ați auzit zicala „Nu ai niciodată o a doua șansă să faci o primă impresie”, așa că ce ar trebui să faci în schimb? Înainte să cunoști un potențial consumator, chiar vrei să-l plictisești de moarte? Evident nu. Așa că aveți grijă să vă păstrați e-mailurile reci succinte și la obiect.

Cât de succint și de scurt? Mai puțin de 200 de cuvinte, dar în mod ideal între 100 și 150. Acesta ar trebui să fie suficient timp pentru ca potențialii tăi să devină interesați de tine și să aleagă să facă clic pe CTA.

Rețineți că nu utilizați e-mailuri reci pentru a genera venituri. Încercați să calificați potențiali prospecți și să inițiați dialoguri. Modul ideal de a realiza acest lucru este printr-o scurtă declarație care să invite clienții potențiali să acceseze un link extern pentru a descoperi mai multe despre tine și afacerea ta.

 

3. Neglijând includerea beneficiilor

Discutați despre beneficii în e-mailurile tale reci sau doar enumerați funcțiile?

Trebuie să subliniați mult mai mult beneficiile dacă doriți să reușiți. De ce? Deoarece nimeni nu este interesat de caracteristicile produsului.

Pe care ați prefera să cumpărați — un computer cu un procesor cu 8 nuclee, 8 GB de memorie partajată și un SSD de 256 GB — sau unul care vă va face mai ușor să participați la întâlnirile Zoom pentru afaceri, navigați pe internet la locul dvs. de timp liber și urmăriți Netflix în weekenduri lungi?

Dacă nu sunteți un tocilar de computer, probabil că ați optat pentru opțiunea a doua. SSD, memoria unificată și procesorul nu sunt importante pentru tine. Ești interesat de lucrurile pe care prostiile te vor lăsa să le faci.

De ce ar trebui să le pese clienților potențiali este un subiect care trebuie abordat în e-mailurile tale reci. Răspunsul este că abordați în mod specific problemele lor și oferiți o soluție viabilă.

Ce să faceți în schimb: evitați să le spuneți clienților potențiali că afacerea dvs. poate XYZ. Explicați-le de ce este important XYZ. Acest lucru vă va ajuta să captați (și să le păstrați!) interesul.

Rețineți că destinatarii e-mailurilor reci sunt străini. Nu le pasă de afacerea ta sau de bunurile tale. Dacă îi poți ajuta sau nu, este singurul lucru care contează pentru ei. Nu vei primi multe răspunsuri dacă e-mailurile tale reci nu clarifică acest lucru.

4.Trimiti în mod constant prea multe e-mailuri

Un moment de discutie tehnica va rog.

Ratele de livrare vor avea de suferit cu trimiterea de e-mailuri în bloc. Volumul dvs. excesiv de mesaje va face ca furnizorii de e-mail să creadă că trimiteți spam. Drept urmare, o parte din e-mailurile tale reci nu vor ajunge în căsuțele primite ale destinatarilor, reducând ratele de conversie.

Dacă e-mailurile tale nu sunt niciodată trimise destinatarilor pe care i-ai propus, campania ta de e-mail rece va eșua. Din fericire, există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a garanta livrarea maximă.

Ce să faci în schimb: Pentru început, stabilește un plafon zilnic de 200 de e-mailuri reci. Dacă transmiteți mai mult decât atât, furnizorii de e-mail vă pot închide contul.

Vă sfătuiesc să vă limitați și mai mult e-mailurile zilnice reci, dacă adresa dvs. de e-mail este nouă și nu primește multe mesaje primite. De asemenea, nu uitați să vă bugetați pentru urmăriri!

Să presupunem că ați creat o serie de patru e-mailuri și că utilizați automatizarea pentru a trimite e-mailurile la momente predefinite. În acest scenariu, ar trebui să trimiteți e-mailuri către cel mult 50 de potențiali noi pe zi. Datorită faptului că 50 de 4 ori = 200, nu veți trece niciodată peste restricția de mesaje zilnice în acest fel.

Încălzirea e-mailului este una dintre cele mai bune strategii pentru a garanta capacitatea de livrare. Acest lucru va îmbunătăți statutul domeniului dvs. de e-mail și va crește ratele de deschidere și de răspuns.

 

5. Supravânzarea în mesajul de deschidere

Un tip de e-mail de vânzări, un e-mail rece nu ar trebui să sune ca unul! Dacă prima ta prezentare este exagerata de vânzător, fără îndoială vei opri clienții potențiali. La urma urmei, nu ți s-a cerut să iei legătura cu ei.

Din păcate, această eroare se întâmplă foarte des. Oamenii de vânzări folosesc frecvent limbaje precum:

 

Bună Adrian

Lucrez la Compania ABC și știu că o să vă placă noul nostru produs fantastic. Realizează XYZ, iar clienții noștri îl adoră. Pot să vă sun să discutăm mai multe?

Mulțumiri,

Gabi

De ce acest e-mail este greșit? Nu se simte personalizat și se simte ca o declarație generică. Presupune automat – clientul potențial este interesat de produs. În plus, nu ajută la atenuarea problemelor prospectului.

În esență, este o comunicare axată pe reprezentantul de vânzări, care nu face nimic pentru prospect.

Ce să înlocuiți: acordați întotdeauna prioritate publicului. Ce valoare poți oferi vieții lor?

Cercetarea potențialilor dvs. înainte de a le trimite e-mail este cea mai bună cale de acțiune. Apoi, în primul mesaj pe care îl trimiteți, abordați punctele dureroase pe care le-ați descoperit. Iată o scurtă ilustrare:

Bună Adrian

Echipa dvs. are probleme cu creșterea productivității și eficientizarea fluxurilor de lucru de vânzări?  CRMconnect a fost creat cu această utilizare specifică în minte. Platforma noastră oferă toate resursele de care comercianții au nevoie pentru a simplifica procedurile și a închide mai multe vânzări. Putem vorbi despre asta în următoarele zece minute?

Mulțumiri,

Gabi

Acest e-mail este despre Adam și despre o posibilă problemă pe care ar putea-o avea. Prin urmare, este mult mai probabil să obțină un răspuns. „Adam the Lead” se va schimba apoi în „Adam the Prospect” după aceea.

 

6. Folosirea unor linii de subiect neadecvate

Cea mai importantă parte a întregului tău e-mail rece este linia de subiect.

Gândiți-vă: nimeni nu vă va deschide e-mailul dacă subiectul este groaznic. În plus, nimeni nu va citi vreodată argumentul dvs. de vânzări sau nu va face click pe CTA dacă nimeni nu vă deschide e-mailul.

Indiferent cât de profundă și eficientă este campania ta de e-mail rece, nu va funcționa dacă nu captezi atenția potențialilor consumatori cu un subiect convingător.

Ce să faci în schimb: a veni cu subiecte fantastice necesită abilități. Dar o poți învăța fără să mergi la o mănăstire din Himalaya pentru a studia. Iată câteva indicații pentru a te îndrepta:

Păstrați-l pe scurt: pe dispozitivele mobile, 61,9% dintre e-mailuri sunt deschise și citite. S-ar putea să fi observat că, deoarece dispozitivele mobile au de obicei ecrane mai mici decât laptopurile, liniile de subiect sunt întrerupte devreme. Astfel, limitați liniile de subiect la 60 de caractere sau mai puțin.

Încercați să vă personalizați liniile de subiect utilizând numele destinatarului. Aceasta nu este o abordare complet sigură. Dar cercetările indică faptul că poate crește ratele de deschidere. Testați această strategie pentru a determina dacă este în beneficiul echipei dvs. de vânzări, la fel cum ați face cu orice altă componentă a marketingului prin e-mail.

Fii sincer: „Nu voi minți niciodată în subiectul e-mailului”, spune-o după mine. Aceasta este o metodă proastă de a stabili o conexiune cu un potențial client. Cum le vei câștiga încă o dată încrederea? Nu folosiți „Re:” sau „FWD:” în linia de subiect pentru a atrage destinatarii să vă deschidă mesajele. (Cu excepția cazului în care este de fapt o redirecționare!) În schimb, asigurați-vă că linia de subiect este adecvată pentru conținutul e-mailului.

 

7. Omiterea unui apel pentru actiune (CTA)

Pentru a convinge destinatarii să vă deschidă e-mailul, ați creat un subiect fantastic. Ai scris o copie corporală convingătoare care le va atrage atenția. Ce urmeaza?

Este timpul pentru apelul la acțiune, denumit uneori CTA.

Instruiți clienții potențiali ce să facă în continuare în CTA. Poate doriți să vă sune, să vă răspundă mesajului sau să faceți clic pe un link către o descărcare gratuită a hârtiei albe. Asigurați-vă că îi spuneți orice ar fi. Probabil că nu vor lua nicio măsură dacă nu o faci.

Ce să faci în schimb: un CTA este necesar în fiecare e-mail rece. Înainte de a apăsa butonul „Trimite”, verificați din nou dacă mesajele dvs. conțin unul. Eforturile tale nu vor fi zadarnice în acest fel.

În plus, evitați să trimiteți clienților potențiali prea multe CTA într-un singur e-mail. A le oferi opțiuni ți se poate părea logic, dar probabilitatea lor de a nu face nimic este mai mare. În schimb, prezentați clienților potențiali cu un singur CTA care este ușor de înțeles și implementat.

Semnătura dvs. de e-mail și CTA sunt distincte. Atâta timp cât nu-i descurajează pe clienții potențiali de la obiectivul dvs. principal – să îi faceți să facă clic pe CTA și să treacă la următoarea etapă a procesului dvs. de vânzări – este acceptabil să creați un CTA convingător și să includeți linkuri în semnătura dvs. de e-mail.

 

8. Eșecul personalizării șablonului de e-mail

Este de la sine înțeles că e-mailurile personalizate sunt de preferat celor generice.

Trebuie să efectuați cercetări asupra potențialilor dvs. înainte de a utiliza acele informații pentru a stabili relații cu aceștia în primul e-mail, dacă doriți ca strategia de e-mail rece să aibă succes.

Ce să faci în schimb: nu vei avea probleme la personalizarea e-mailurilor. Valori mai bune și mai multe vânzări vor veni ca urmare a muncii dvs. suplimentare, dar va dura timp. Iată cum procedați:

Află despre potențialul tău prin cercetare. Citește profilurile de pe LinkedIn. Citiți blogul afacerii lor. Căutați dificultățile pe care le întâmpină oamenii în fiecare zi.
Evaluați: după ce aflați mai multe despre potențialii dvs., luați în considerare modul în care bunurile și/sau serviciile companiei dvs. le pot beneficia. Acest lucru este cu adevărat crucial!
Scrieți: personalizați șabloanele de e-mail pe care le utilizați. Includeți un nume pentru persoana respectivă. Includeți și numele companiei. Apoi discutați problema precisă pe care o au și cum o pot rezolva bunurile și serviciile dvs. BOOM! e-mail personalizat

 

9. Eșecul urmăririi

Dimensiunea campaniei de email-uri la rece în ceea ce privește e-mailurile. Probabilitatea este că nu vă veți conecta cu mulți potențiali dacă răspunsul este mai mic de cinci. Potrivit studiilor, 60% dintre clienți trebuie să refuze o ofertă de patru ori înainte de a o accepta. E-mailurile dvs. de urmărire sunt cruciale, cu alte cuvinte.

Desigur, nu aveți nevoie să trimiteți un e-mail de urmărire. Pe LinkedIn, vă puteți conecta și cu potențiali clienți. Cu toate acestea, urmărirea e-mailului este incredibil de convenabilă acum că este automatizată. Să vorbim mai mult despre asta.

Contactați potențialii clienți în mod repetat ca alternativă. După un e-mail rece, cel mai probabil ei nu vor răspunde. Este in regula. Mai trimite unul. apoi alta apoi alta

Urmăriți-vă să trimiteți mesaje ulterioare la diferite momente de-a lungul zilei. Încercați să trimiteți un e-mail de urmărire la ora 10:00 marți dacă, de exemplu, e-mailul dvs. inițial a fost trimis joi la ora 15:00. Încercați să trimiteți un al treilea mesaj vineri, la 12 p.m. dacă primele două nu funcționează. Este clar?

După puțină practică, vei descoperi ocaziile ideale pentru a trimite e-mailuri reci, moment în care poți începe.

Acum, probabil vă gândiți cum să faceți procedura de urmărire mai eficientă. Nu ești de vină. Imaginează-ți cât de consumator de timp ar fi să trimiți manual aceste mesaje, să monitorizezi răspunsul fiecărui destinatar și să trimiți comunicări ulterioare pe baza acestor date. Sună groaznic.

Există o abordare mai bună. Utilizați un instrument automat pentru a vă ocupa de aceste activități. Există multe platforme de email marketing care pot realiza acest lucru, dar pentru că lucrați în vânzări, vă sfătuiesc să alegeți un CRM bun care are funcții de email marketing. Cel mai bun din ambele lumi va fi al tău datorită acestui lucru.

 

 

10. A uitat să-ți îmbunătățești strategia

Ați depus mult efort pentru a dezvolta o strategie de e-mail rece pentru afacerea dvs. Vreau doar să știu dacă funcționează, te rog. Până nu îți examinezi statisticile, nu vei ști.

Cu fiecare strategie posibilă de e-mail rece, nu vei avea succes. De ce? pentru că vă adresați unei anumite clientele. Unele dintre sfaturile, sugestiile și cele mai bune practici pe care le citiți online vor fi ineficiente. Când se întâmplă asta, trebuie să le scoți din registrul de vânzări.

Ce să înlocuiți: în mod frecvent, evaluați strategia de e-mail rece. Te apropii de pistele potrivite? Vă citesc oamenii mesajele? Îndemnurile dvs. primesc clicuri? Atrageți clienți legitimi sau îți pierzi timpul cu kicker-uri?

Probabil că ar trebui să vă concentrați pe subiectul e-mailului dacă e-mailurile nu sunt deschise. Dacă oamenii nu dau clic pe CTA-urile tale, copierea ta corporală trebuie probabil îmbunătățită. De asemenea, poate fi necesar să vă personalizați mai mult mesajele sau să contactați clienți potențiali mai buni.

Încercați abordări diferite în timp ce scrieți e-mailuri reci. Încercați strategii noi și rămâneți deschis la idei noi. Apoi evaluați rezultatele pentru a decide dacă strategiile menționate mai sus merită. Așa triumfeți.

 

Câștigă cu e-mail rece

În 2023, marketingul rece prin e-mail va fi în continuare o tactică de vânzări viabilă. Tot ce trebuie să faci este să înveți cum să o faci corect. Începeți prin a evita erorile pe care le-am discutat mai sus. Veți putea apoi să creați eforturi de generare de clienți potențiali care sunt eficiente.

Știi ce altceva va fi benefic? un program CRM de top precum CRMconnect.

Puteți proiecta campanii reci de marketing prin e-mail cu CRMConnect, puteți monitoriza interacțiunile, puteți planifica e-mailuri ulterioare și multe altele, totul dintr-un tablou de bord simplu.