Instagram

Categorii

Cele mai citite

15 abilități de vânzări de stăpânit pentru o carieră de succes

business people shaking hands together scaled

1. Buna comunicare

Pentru vânzători, capacitatea de comunicare multimodală de succes este o condiție prealabilă. Lucrătorii de vânzări trebuie să-și îmbunătățească în mod constant abilitățile de comunicare scrisă și vocală pentru a funcționa cu succes în rolul lor, inclusiv scrierea de e-mailuri de vânzări convingătoare, prezentări de cuie și menținerea interacțiunilor cu clienții din toate stilurile de comunicare.
2. Cunoașterea produsului

De ce ar trebui clienții dumneavoastră să achiziționeze bunurile dvs.? Este imposibil să comunicați clienților ce valoare oferă produsul și care sunt caracteristicile importante dacă nu sunteți sigur de aceste detalii. În plus, dacă doriți clienți repetați mulțumiți, evitați să oferiți produsul incorect consumatorului dvs.

Pentru a-și îndeplini obiectivele de vânzări și pentru a-și oferi bunurile clienților care sunt potriviți și mai predispuși să fie mulțumiți de achiziția lor, agenții de vânzări ar trebui să fie informați cu privire la produsele pe care le vând.

Foștii reprezentanți ai asistenței se numără printre cei mai performanți agenți de vânzări ai HubSpot. Ei sunt capabili de a oferi perspective cu asistență aprofundată și recomandări, deoarece acestea sunt intim familiarizați cu produsul. Clienții sunt mai deschiși să discute cu ei articolele noastre plătite și sunt dispuși să vorbească cu ei.

În general, având cunoștințe aprofundate despre produse înseamnă că puteți răspunde la orice întrebare, puteți veni cu soluții imaginative pentru problemele clienților și puteți oferi sfaturi care vă vor deschide ușile. Expertiza produselor vă poate ajuta să comunicați mai eficient propunerea dumneavoastră unică de vânzare, pe măsură ce consumatorii devin mai adepți în efectuarea de cercetări independente pe cont propriu.
3.Serviciul clienți

Agenții de vânzări de top sunt capabili să se conecteze și să stabilească o conexiune cu clienții și clienții pe care încearcă să-i atragă. Pentru agenții de vânzări, acest lucru poate implica punerea de întrebări insightful explorare în timpul primelor conversații pentru a construi o relație semnificativă cu consumatorii și de învățare despre ei și modul în care soluția dumneavoastră ar putea ușura punctele lor de durere.
4. Rezolvarea problemelor

Obiectivul tau final ca un profesionist de vânzări nu ar trebui să fie doar pentru a închide achiziționarea; ar trebui să fie pentru a găsi o soluție pentru client. Repetari ar trebui să fie realizat rezolvarea problemelor din acest motiv.

Agenții de vânzări nu ar trebui să fie doar în măsură să abordeze problemele care se află chiar în fața lor, cum ar fi asistarea clienților în depășirea obstacolelor, dar ar trebui, de asemenea, să fie în măsură să prevadă potențialele probleme în viitor și să planifice proactiv soluții.
5. Priceput în afaceri

Ce nivel de pricepere în afaceri ai în prezent? Dacă este scăzut, nu te speria; în schimb, stabiliți planuri pentru a vă concentra asupra creșterii acesteia. Agenții de vânzări devin de neoprit atunci când posedă informații și experiență care le modelează viziunea strategică și înțelegerea industriei în care se află.

O experiență puternică de afaceri permite reprezentanților să ia decizii care vor aduce beneficii companiei lor atât acum, cât și în viitor.
6. Vânzări care demonstrează

Un pas crucial în procesul de vânzare este ghidarea cu atenție a potențialului client printr-o prezentare a produsului. Pentru a vă familiariza perspectivele cu produsul și a pune bazele etapelor ulterioare ale ofertei, obiectivul dumneavoastră ar trebui să fie să le conduceți printr-o demonstrație necomplicată.
7. Negocierea

Nu ar fi minunat dacă clienții dumneavoastră au semnat imediat contractele și ar accepta toate termenele de plată? Poate că îți spui: „Da, ar fi uimitor.” Ofertele nu merg întotdeauna conform planului, totuși. Multe proiecte intră încă într-o etapă de negociere înainte de semnarea liniei punctate, chiar și după evaluarea candidaților și punerea unei cotații atente.

Abilitățile puternice de negociere sunt, prin urmare, o nevoie de vânzători. Repetarile au mai multe sanse sa obtina rezultate mai bune atunci cand pot negocia cu succes conditii reciproc avantajoase cu cumparatorii si factorii de decizie.
8. Prospectare.

82% dintre potențialii clienți ar fi de acord cu o solicitare de întâlnire dacă inițiați contactul. Prospectarea este vitală și de succes din acest motiv.

Prospectarea poate dura mult timp și efort, da. Cu toate acestea, dacă vă concentrați pe conduce calificat, care sunt o potrivire bună pentru produsul dvs., toate că munca nu trebuie să fie în zadar. Prospectarea succesului are nevoie de investigare, judecată și comunicare eficientă – abilități care pot fi dezvoltate.
9. Colaborarea

Deși poate fi tentant pentru reprezentanții de vânzări să se concentreze doar pe depășirea propriilor obiective personale, vânzarea este cu adevărat un efort de echipă, iar cooperarea este esențială pentru stabilirea unui proces de vânzare fără probleme.

Agenții de vânzări ar trebui să fie afabili și capabili să lucreze eficient cu oameni interni și externi echipei lor pentru a atinge obiectivele de afaceri, indiferent dacă se concentrează pe colaborarea cu perspectiva lor de a ajunge la un acord reciproc avantajos sau să lucreze cu organizația lor de marketing pentru a asigura o predare fără probleme în timpul procesului de vânzare.
10. Vânzarea socială.

Gandeste-te din nou daca crezi ca departamentul de marketing este singurul care poate beneficia de social media. Reprezentanții de vânzări trebuie să aibă capacitatea de a utiliza social media pentru a interacționa și a investiga potențialii clienți.

Dar este important să ne amintim că vânzarea socială funcționează cel mai bine atunci când este făcută corect. Acest lucru înseamnă că reprezentanții nu ar trebui să roiască platformele de social media și să bombardeze cutiile utilizatorilor cu mesaje și postări nesolicitate despre produsele lor. Repetarile pot incepe prin a-si face profilurile profesionale de social media mai atragatoare pentru potentialii clienti si apoi pot folosi o strategie strategica pentru a ajunge la ei pe canalele potrivite la momentele potrivite.
11. Dezvoltarea relațiilor

Toți reprezentanții de vânzări trebuie să poată dezvolta conexiuni, dar acest lucru este valabil mai ales pentru cei care vând produse mai scumpe sau servicii B2B. Mai mulți cumpărători încearcă să construiască o relație de încredere cu vânzătorii atunci când un produs este mai scump. Un reprezentant de vânzări este mai capabil să se ocupe de procesul de vânzare atunci când poate dezvolta relații de durată cu cumpărătorii și factorii de decizie.
12. Continuitatea

Tenacitatea este necesară pentru succesul vânzărilor, iar acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de urmărirea cu potențialii clienți. Doar 2% din vanzari se fac dupa contactul initial, iar 44% dintre reprezentantii de vanzari renunta dupa efortul initial de contact, potrivit IRC Sales Solutions.

Vă subminați șansele de succes prin faptul că nu reușiți să contactați perspectivele. Pentru a vă maximiza șansa de a încheia oferte, asigurați-vă că vă îmbunătățiți abilitățile de urmărire.
13. Închiderea finala

Închiderea este la fel de crucială ca orice alt punct din procesul de vânzare. Pentru a închide vânzarea, repetari eficiente ar trebui să lucreze întotdeauna pentru a îmbunătăți abilitățile lor de închidere.
14. Flexibilitate

Repetarile trebuie sa fie adaptabile pentru ca lucreaza intr-o industrie cu impact ridicat, axata pe oameni, cum ar fi vanzarile. Flexibilitatea este o caracteristică esențială pentru agenții de vânzări care strivesc obiectivele, fie că este vorba de anticiparea obiecțiilor sau a întrebărilor pe care le pot avea potențialii clienți sau de dorința de a adapta rapid un nou plan sau tehnică atunci când ceea ce faceți nu funcționează.
15. Ascultarea activă

Abilitățile de ascultare activă sunt necesare pentru mai multe dintre strategiile menționate mai sus, inclusiv colaborarea, construirea relațiilor și comunicarea.

Capacitatea dumneavoastră de a înțelege și de a asculta perspectivele dumneavoastră va determina dacă sunteți de succes în închiderea afacere. Ascultarea nu numai că vă permite să înțelegeți mai bine ceea ce caută de fapt perspectiva dvs., dar, de asemenea, construiește relația crucială cu clienții dvs. Un sentiment de conexiune se formează atunci când perspectiva ta se simte auzită și ascultată, iar această conexiune poate menține procesul de vânzare în mișcare.

Chiar dacă poate fi tentant să preiei controlul conversației și să-ți spui perspectiva de ce ar trebui să-ți cumpere produsul, să știi când să te retragi și să le oferi spațiu să vorbească este o mișcare strategică care te va avantaja pe termen lung.