Instagram

Categorii

Cele mai citite

Următoarea listă prezintă cele cinci avantaje ale vizualizării datelor la îndemână.

digital increasing bar graph with businessman hand overlay 2 scaled

 

  • 1. Urmăriți și respectați KPI-urile

Instrumentele de vizualizare a datelor ajută la urmărirea progresului către obiectivele organizaționale, oferind directorilor de vânzări informații rapide asupra performanței echipelor lor și permițându-le să acționeze mai rapid și mai înțelept. Puteți utiliza KPI-urile pentru a găsi potențiale oportunități de afaceri sau zone de dezvoltare înainte de a vă concentra pe sarcini de mare valoare care au cel mai mare ROI.

  • 2. Răspuns imediat

Creierul uman interpretează informațiile vizuale mult mai ușor decât informațiile numerice sau vorbite. Departamentul de vânzări beneficiază de o claritate și transparență sporite aduse de vizualizarea datelor, care le permite factorilor de decizie să răspundă rapid și adecvat.

Un manager de vânzări poate monitoriza activitățile de vânzări și poate interacționa cu alte părți interesate în sistemul CRM al companiei dacă au acces la informații în timp util.

În plus, oferă claritate și perspective suplimentare, permițând factorilor de decizie în vânzări să răspundă mai rapid la circumstanțe neprevăzute. Departamentele de marketing și vânzări trebuie să lucreze bine împreună. Acest lucru îmbunătățește procedurile de vânzare și garantează că informațiile sunt primite la timp. Ei sunt mai eficienți în cooperare pentru a îndeplini un obiectiv comun.

  • 3. Modele și tendințe

Oamenii de vânzări trebuie să identifice modele sau tendințe în datele lor care pot necesita acțiuni imediate. Vizionatorul poate vedea și înțelege informații mai rapid datorită vizualizării datelor. Un grafic sau o diagramă, de exemplu, poate arăta variații ale traficului site-ului web sau blogului în timp. Vizualizarea datelor poate ajuta un analist de vânzări să stabilească rapid dacă o nouă postare de blog sau site web este bine primită de utilizatori.

În plus, reprezentanții de vânzări pot observa o mulțime de lucruri folosind informațiile din analiză. De exemplu, pentru a vă determina cei mai buni 10 clienți sau pentru a observa răspândirea bazei dvs. de consumatori. Oferându-vă un avantaj competitiv atunci când vindeți alte bunuri către acești consumatori.

  • 4. Creșterea eficienței

Companiile care folosesc instrumente de vizualizare a datelor au o probabilitate cu 28% mai mare de a primi informații la timp decât cele care depind doar de raportare și tablouri de bord, potrivit studiului Aberdeen Group. Cu instrumente robuste de vizualizare a datelor, agenții dvs. de vânzări pot petrece mai puțin timp sarcinilor care necesită timp și mai mult timp fiind productivi.

Reprezentanții de vânzări vor fi mai educați și bine pregătiți pentru a vinde din ce în ce mai rapid cu ajutorul resurselor de vizualizare a datelor.

  • 5. Utilizarea jocurilor

Este o modalitate excelentă de a-ți motiva personalul de vânzări să organizeze competiții de vânzări eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil folosind date în timp real. De fapt, adăugarea de gamification în procesul de vânzări vă poate crește semnificativ profitul. Conform cercetărilor anterioare, gamification crește probabilitatea vânzătorilor din primul an de a-și atinge cota cu 30%.

Folosind date în timp real, managerii de vânzări pot organiza concursuri bazate pe date între reprezentanți sau echipe de agenți de vânzări. Vizualizarea datelor în timp real vă poate inspira să obțineți rezultate, arătându-vă cum se descurcă concurența în acest moment. Reprezentanții care își monitorizează continuu progresul au șanse mai mari de succes.

La crearea competițiilor de vânzări, se recomandă utilizarea echipelor. O competiție în echipă încurajează colegii să lucreze împreună și să facă schimb de bune practici, ceea ce este în beneficiul tuturor.