Instagram

Categorii

Cele mai citite

3 moduri simple prin care AI poate schimba procesul de vânzare.

Three Efficient Ways AI Can Modify The Sales Process.

Elementul vital al fiecărei afaceri sunt vânzările. Organizațiile caută în mod constant metode pentru a-și îmbunătăți strategia și procesul de vânzări. Și aici tehnologia este crucială. Câteva invenții minunate, cum ar fi inteligența artificială (AI) și numeroase alte tehnologii benefice, au fost oferite industriei de vânzări ca rezultat. Modul în care comunicați și vindeți clienților s-a modificat ca urmare a AI. Oamenii de vânzări au acum instrumente suplimentare la dispoziție datorită inteligenței artificiale și, în multe cazuri, acest lucru le-a crescut productivitatea. Cu toate acestea, chiar și clienții care au acces la aceeași tehnologie și-au îmbunătățit cunoștințele și educația. Companiile au devenit mai centrate pe client ca urmare a schimbării modelului de vânzări.

Companiile trebuie să adapteze tehnologiile și metodele contemporane pentru a răspunde așteptărilor clienților. În concluzie, afacerile de viitor au ales inteligența artificială pentru dezvoltarea lor. Succesul aplicațiilor AI depinde de calitatea și volumul datelor colectate. În plus, companiile folosesc AI în moduri creative.

Cum aplicațiile simple ale inteligenței artificiale pot modifica procesul de vânzare.

 

  • Optimizarea Preturilor

Cheia pentru a ajunge la oameni este determinarea prețului ideal pentru un produs. O analiză de optimizare a prețurilor analizează modul în care clienții ar reacționa la diferite prețuri ale produselor. Ajută la alegerea prețului potrivit pentru a ajunge la pragul de rentabilitate. Mai presus de toate, sugerează tarife pentru a face cei mai mulți bani posibil fără a înstrăina clientela. Optimizarea prețurilor și a strategiilor de preț este abordată diferit de fiecare firmă. Găsirea prețului ideal este o sarcină dificilă. Clienții nu trebuie descurajați să cumpere din cauza prețului. Afacerile nu vor să-și piardă clienții sau profiturile. Adoptarea AI va fi cel mai bun curs de acțiune în astfel de condiții precare.

  • Predicții și AI

Efectuarea de predicții pe baza examinării datelor istorice și actuale este procesul de prognoză. Comunitatea de vânzări s-a luptat cu prognoza de ani de zile. Cu toate acestea, puteți estima corect statisticile și deficitele de vânzări precise cu ajutorul AI. Fără intervenție sau influență umană, inteligența artificială va întocmi o listă cu posibili clienți.

  • Vânzare încrucișată și vânzare în plus

Vânzările recurente sunt cea mai simplă metodă de a face vânzări. În plus, vânzarea către clienții actuali este cea mai rentabilă strategie. Upselling este practica de a convinge clienții să cumpere lucruri de un calibru similar sau mai mare decât ceea ce au vrut inițial. Vânzarea încrucișată este oferirea de articole relevante consumatorilor actuali care au cumpărat deja de la dvs. AI vă poate ajuta să determinați care dintre clienții dvs. actuali au mai multe șanse să facă o achiziție.