Instagram

Categorii

Cele mai citite

8 Strategii pentru valorificarea datelor clienților pentru a îmbunătăți vânzările

Wavy C Bus 02 Single 11 scaled

Folosind date, există o serie de tactici care pot fi folosite pentru a crește vânzările. Unele exemple sunt:

  1. Personalizare: dezvoltați campanii de marketing individualizate și sugestii de produse folosind datele clienților.
  2. Clienții pot fi împărțiți în mai multe grupuri în funcție de trăsăturile și comportamentele lor, iar fiecare grup ar trebui să aibă o strategie specifică de vânzări.
  3. Folosind modelarea predictivă, puteți identifica clienții care sunt cel mai probabil să facă o achiziție și să vă concentrați eforturile de vânzări asupra lor.
  4. Retargeting: redirecționați reclamele și promoțiile către persoane care și-au demonstrat interesul pentru produsele dvs. folosind informații despre comportamentul consumatorilor și istoricul achizițiilor.
  5. Utilizați informațiile despre cumpărături ale consumatorilor pentru a găsi șanse de upselling și cross-selling de produse conexe.
  6. Serviciu pentru clienți: oferind asistență pertinentă și în timp util, utilizați datele clienților pentru a îmbunătăți experiența serviciului pentru clienți.
  7. Informațiile despre clienți pot fi folosite pentru a proiecta și a supraveghea un program de loialitate care îi recompensează pe clienții fideli.
  8. Testați și aflați: pentru a determina care dintre metodele dvs. de vânzare are cel mai mult succes cu clienții dvs., utilizați testarea A/B sau testarea multivariată.