Instagram

Categorii

Cele mai citite

Abilitarea vânzărilor, spre deosebire de implicarea în vânzări

Sales Enablement as opposed to Sales Engagement scaled

Deși sintagmele „implicarea în vânzări” și „abilitarea vânzărilor” sunt uneori folosite în mod interschimbabil, este esențial să cunoașteți diferențele dintre cele două concepte.

Prin furnizarea asistenței adecvate, abilitarea vânzărilor presupune punerea agenților dumneavoastră în situația de a avea performanțe mai bune la locul de muncă și de a genera mai multe venituri. Pentru a garanta că reprezentanții de vânzări pot încheia tranzacții cât mai repede posibil, enablement se concentrează pe furnizarea de instruire, tehnologie și instrumente de comunicare adecvate.

Angajarea vânzărilor urmărește să îi ajute pe reprezentanți să încurajeze și să îmbunătățească fiecare conexiune cu clienții, spre deosebire de abilitarea vânzărilor, care depinde de capacitatea companiei dumneavoastră de a-și susține personalul de vânzări. Un plan de implicare în vânzări îi ajută pe vânzători să ofere o experiență valoroasă și foarte personalizată a clienților în fiecare etapă a călătoriei cumpărătorului, prin comunicare organizată, date utile și feedback consistent.

Pe scurt, abilitarea vânzărilor are ca scop creșterea productivității reprezentanților și a veniturilor din afaceri, oferindu-le instrumentele de care au nevoie, în timp ce implicarea în vânzări ajută la îmbunătățirea cadrului de conectare cu clienții, la integrarea sistemelor existente pentru o experiență perfectă a clienților și la transformarea mai multor clienți potențiali în clienți potențiali.

 

Implicarea în vânzări în viitor

Interacțiunea în vânzări fără instrumentele adecvate ar putea semăna cu o înjunghiere în întuneric. Majoritatea organizațiilor de venituri convenționale pur și simplu nu dispun de capacitățile tehnologice necesare pentru a concura, în special în urma epidemiei COVID-19.

Cele care nu reușesc să țină pasul vor rămâne probabil în urmă pe măsură ce modelele de afaceri se modifică și tot mai multe companii apelează la proiecte de tehnologie digitală pentru a stimula dezvoltarea (da, chiar și în fața reducerilor bugetare și a scăderii veniturilor). Experiența clienților pe care o pot oferi cei susținuți de o platformă unificată nu poate fi oferită de organizațiile de vânzări care încă folosesc soluții punctuale care lasă lacune și sporesc fricțiunea.

Echipele de venituri contemporane își doresc o platformă integrată, fără cusur, care să le permită să ia cea mai bună decizie în orice moment (pe baza datelor în timp real), să reducă decalajul de execuție în vânzări și să elimine presupunerile. Un sistem de acțiune care combină angajamentul și inteligența, ambele necesare pentru o înțelegere completă a tranzacțiilor, a cumpărătorilor și a echipelor lor, este asigurat de platformele puternice de implicare în vânzări.