Instagram

Categorii

Cele mai citite

Arta de a vinde

low angle view happy senior manager greeting his employees factory warehouse me are shaking hands scaled

Arta de a vinde are capacitatea de a convinge potențialii clienți de valoarea unui bun sau serviciu, astfel încât să-l cumpere. Este nevoie de o combinație de expertiză în bunul sau serviciul vândut, înțelegerea cerințelor și dorințelor pieței țintă și capacitatea de a crea un mesaj înălțător și convingător.

Planul de marketing Apple pentru iPhone este o primă ilustrare a artei de a vinde. IPhone-ul este un alt exemplu al modului în care elementele inventive și de înaltă calitate pentru care Apple a devenit cunoscut. Planul de marketing al companiei subliniază calitățile distinctive ale iPhone-ului, inclusiv designul său svelte, camera de înaltă rezoluție și interfața ușor de utilizat. În plus, utilizatorii din viața reală care sunt entuziasmați de capacitățile telefonului apar frecvent în anunțurile și reclamele Apple, ceea ce contribuie la entuziasmul și dorința generate în rândul potențialilor clienți.

Utilizarea de către reprezentanțele auto a diverselor strategii pentru a convinge oamenii să cumpere o mașină este o altă ilustrare a artei de a vinde. Reprezentanțele auto oferă frecvent oferte speciale, cum ar fi opțiuni de finanțare sau stimulente comerciale, pentru a ajuta clienții să-și permită achizițiile. Pentru a face mașina să pară mai ispititoare și mai opulentă, ei folosesc, de asemenea, un limbaj și imagini convingătoare în reclamele lor. În plus, acestea ar putea oferi test drive-uri sau permite consumatorilor să împrumute vehiculul pentru o zi, astfel încât să-l poată folosi ei înșiși. Aceste strategii cresc sentimentul de urgență și emoție, ceea ce crește probabilitatea ca cumpărătorul să cumpere.

În plus față de aceste cazuri, arta de a vinde implică, de asemenea, cunoașterea a ceea ce dorește și are nevoie cumpărătorul și satisfacerea acestor cerințe. O ilustrare a acestui lucru este modul în care un antrenor personal ar putea convinge un client să se alăture unui program de fitness. Un program personalizat va fi dezvoltat de antrenorul personal după ce a evaluat mai întâi obiectivele și preocupările de fitness ale clientului. Pentru a face programul mai amănunțit și mai atrăgător, acestea ar putea oferi, de asemenea, servicii suplimentare. De exemplu, acestea ar putea oferi sfaturi nutriționale sau asistență online. Probabilitatea unei vânzări de succes crește pentru antrenorul personal dacă este conștient și receptiv la dorințele clientului.

Modul în care un agent imobiliar ar putea comercializa o casă de vânzare este un alt exemplu de înțelegere și satisfacere a cerințelor clientului. Nevoile cumpărătorului, inclusiv numărul de dormitoare și băi necesare, locația și bugetul, sunt primul lucru pe care un agent imobiliar îl va stabili. Apoi duceau clientul la case care le îndeplineau cerințele, subliniind elementele casei care le satisfaceau cerințele. Probabilitatea ca agentul imobiliar să facă o vânzare reușită crește ca rezultat.

Capacitatea de a convinge potențialii clienți de valoarea unui produs sau serviciu pentru a realiza o vânzare este, prin urmare, esența artei de a vinde. Este nevoie de o combinație de expertiză în bunul sau serviciul vândut, înțelegerea cerințelor și dorințelor pieței țintă și capacitatea de a crea un mesaj înălțător și convingător. Exemplele industriale ale artei de a vinde variază de la tehnologie și automobile la formare personală și imobiliare. Companiile sunt mai susceptibile de a închide o afacere și de a crea conexiuni durabile cu clienții dacă înțeleg și servesc cerințele clientului.