Instagram

Categorii

Cele mai citite

Arta negocierii: cum să închei mai multe oferte în vânzarea bancară

high angle team meeting office mock up scaled

Arta de a negocia necesită o trifectă de expertiză, cunoștințe și experiență. Abilitatea de a negocia este crucială pentru încheierea de acorduri și crearea de relații fructuoase cu clienții în sectorul bancar. Înțelegerea artei de a negocia vă poate crește performanța în profesia bancară, indiferent dacă lucrați ca reprezentant de vânzări, bancher sau consilier financiar.

Înțelegerea punctului de vedere al părții adverse este una dintre cele mai importante componente ale negocierii. Acest lucru implică petrecerea timpului învățând despre cerințele, preferințele și problemele clientului. Capacitatea ta de a propune idei care sunt potrivite în mod specific scenariului lor va depinde de capacitatea ta de a aprecia punctul lor de vedere. Acest lucru le va demonstra că ți-ai făcut timp pentru a afla despre cerințele lor și că vrei de fapt să-i asiste.

A fi capabil să vorbească bine este o componentă cheie în negociere. Pentru a stabili încredere și pentru a promova o bună conexiune de lucru cu clienții dvs., trebuie să aveți abilități eficiente de comunicare. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să fiți capabil să descrieți succint și precis soluțiile dvs. și modul în care acestea vor ajuta clientul. De asemenea, presupune a avea capacitatea de a acorda atenție clientelei tale și de a înțelege grijile acestora. Ca urmare, se vor simți apreciați și auziți, ceea ce va stimula încrederea și va favoriza o conexiune bună.

O altă componentă crucială a negocierii este capacitatea de compromis. Nu este întotdeauna fezabil să obții ceea ce îți dorești în sectorul financiar. Pentru a sigila o tranzacție, poate fi necesar să fiți pregătit să faceți concesii. Acest lucru implică posibilitatea de a recunoaște preocupările cruciale care sunt cruciale pentru client și de a fi pregătit să faceți compromisuri asupra subiectelor care sunt mai puțin cruciale. De exemplu, dacă clientul dorește o dobândă mai mică, ați putea fi pregătit să faceți o concesiune pe termenul împrumutului pentru a sigila tranzacția.

În cele din urmă, tenacitatea și răbdarea sunt necesare în timpul negocierilor. Încheierea tranzacțiilor din sectorul bancar poate dura uneori mai mult, așa că este crucial să fii perseverent și să fii răbdător în timpul procedurii. Aceasta presupune menținerea contactului cu clienții, actualizarea acestora cu privire la evoluții și pregătirea pentru a depăși orice dificultăți care pot apărea. Vă puteți îmbunătăți relația cu clienții și vă puteți crește șansele de a închide mai multe afaceri, rămânând perseverent și răbdător.

În concluzie, stăpânirea abilității de a negocia este crucială pentru asigurarea acordurilor și crearea de conexiuni fructuoase în sectorul financiar. Negocierea de succes necesită o serie de abilități critice, inclusiv a fi perseverent și răbdător, a asculta cu atenție partea cealaltă, a vorbi clar și a face compromisuri. Puteți finaliza mai multe tranzacții și puteți avansa în sectorul bancar devenind un expert în aceste abilități.