Instagram

Categorii

Cele mai citite

Care sunt diferențele dintre upselling și cross-selling?

na may 02 1 scaled

Deși ambele sunt strategii pentru creșterea valorii totale a clienților, cross-selling și upselling nu sunt la fel.

Actul de a găsi două elemente complementare și de a le oferi consumatorului este cunoscut sub numele de vânzare încrucișată. Este de la sine înțeles că adăugarea mai multor produse în coș va crește valoarea medie a comenzii.

Oferirea unei versiuni mai scumpe sau îmbunătățite a unui bun sau serviciu pe care un consumator dorește deja să îl achiziționeze este cunoscută sub numele de upselling.

 

Upselling stimulează achiziționarea unui produs mai costisitor, dar cross-selling oferă suplimente sau articole  care în cele din urmă ridică valoarea pe durata de viață a clientului. Aceasta este distincția majoră dintre cele două strategii.

Vânzarea încrucișată este deosebit de răspândită în companiile de comerț electronic, așa cum se arată pe paginile de produse și în procesul de finalizare a comenzii.

Vistaprint excelează în upselling și cross-selling pentru clienții săi. Acestea oferă pentru a imprima brand-ul pe cesti de cafea, creioane, mouse pad-uri, plicuri, și chiar luna atunci când sunteți gata pentru a verifica afară cu cărțile de vizită personalizate (glumesc pe asta). În plus, vă propun să vă actualizați cărțile de vizită cu o grafică mai bună sau cu un finisaj lucios pentru upsell.

Upselling implică luarea în considerare a consumatorilor pe care îi aveți deja și creșterea valorii globale a acestor noi clienți. Utilizați pe deplin conexiunea reciproc avantajoasă acum că ați închis deja tranzacția.

În orice caz, scopul vânzării și vânzării încrucișate este de a crește valoarea medie de achiziție a fiecărui client.