Instagram

Categorii

Cele mai citite

Ce înseamnă ERP și CRM mai exact?

23984 1 scaled

Atât planificarea resurselor întreprinderii (ERP), cât și managementul relațiilor cu clienții (CRM) pun un accent puternic pe planificarea resurselor pentru a îmbunătăți economia, eficacitatea și eficiența unei companii.


Cu toate acestea, fiecare platformă are o zonă distinctă de concentrare.


  • Ce reprezintă ERP.

Operațiunile zilnice ale unei afaceri, de la management la logistică, sunt mai simple și mai eficiente cu ajutorul software-ului ERP. Acesta încorporează toate funcțiile necesare pentru a conduce afacerea, inclusiv contabilitatea, producția, distribuția, marketingul și gestionarea lanțului de aprovizionare. În plus, unele software-uri oferă comerț electronic, managementul relațiilor cu clienții și managementul resurselor umane.

ERP funcționează ca un sistem centralizat pentru a optimiza toate operațiunile de afaceri și fluxul de informații într-o întreagă companie. Aplicațiile sale bazate pe web sunt accesibile prin orice interfață. Acest lucru asigură faptul că toate diviziile corporative au întotdeauna acces la cele mai recente informații.

95% dintre companii au constatat că utilizarea sistemelor ERP și-a îmbunătățit procesele de afaceri, potrivit Raportului ERP 2020.

Dar ce câștiguri specifice puteți anticipa?

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine modul în care ERP vă poate ajuta, să discutăm despre unele dintre avantajele sale.

  • Îmbunătățirea planificării și raportării afacerii

Puteți vedea întreaga afacere în mod clar atunci când toate datele cruciale în timp real sunt colectate într-o singură locație. Ca urmare, puteți proiecta rapoarte unice, actualizate în mod constant, care vă ajută să decideți mai bine și să vă organizați acțiunile. În loc să speculeze, companiile sunt acum bazate pe date.

Software-ul ERP va fi responsabil doar de urmărirea extinderii întregii firme.

 

  • Rentabilitate

ERP conectează diverse tehnologii utilizate de fiecare divizie a unei firme, ajutând la eliminarea duplicărilor costisitoare și a tehnologiei incompatibile. Puteți controla dacă banii merg în mod corect și puteți economisi costuri, deoarece aveți acces la toate datele în timp real.

Creșterea productivității și a coordonării

Utilizarea soluțiilor ERP, comunicarea internă și schimbul de informații între departamente se simplifică. Ca urmare, există o comunicare internă mai bună, mai puțină corespondență în inbox și poate chiar mai puține întâlniri. Ca urmare, coordonarea devine mai bună, iar echipa produce mai eficient.

 

  • Securitate îmbunătățită a datelor

Infractorii cibernetici au recunoscut că au efectuat un număr alarmant de mare de atacuri în ultimii ani. ERP este un instrument teribil pentru a preveni căderea datelor sensibile în mâinile greșite, totuși. Sistemele ERP prioritizează protecția datelor și oferă numeroase niveluri de măsuri de securitate suprapuse.

Cu toate acestea, ar putea exista variații între diferite soluții. Pentru a vă asigura că datele dumneavoastră sunt protejate la cel mai înalt standard, luați în considerare măsurile de securitate a datelor ale software-ului ERP pe care îl alegeți.

 

  • Creșterea calibrului de date

Este esențial să avem date exacte și de înaltă calitate. La urma urmei, calitatea datelor care trec printr-un sistem ERP determină eficacitatea acestora. Din cauza intrărilor duplicate, a informațiilor uitate, a adreselor de e-mail nevalide și a adreselor inexacte, există, din păcate, mult spațiu pentru erori.

Chiar dacă intervenția umană este încă necesară în acest moment, sistemul ERP vă va avertiza atunci când încărcați datele despre eventualele greșeli, cum ar fi câmpurile lipsă și adresele inexacte.


NetSuite ERP, Scoro, AcTouch, Acumatica, Rossum, Kechie ERP și Tipalti sunt câteva exemple de sisteme ERP.


  • Ce reprezintă CRM.

Un program software numit managementul relațiilor cu clienții ține evidența tuturor comunicațiilor și ajută la promovarea legăturilor atât cu clienții din trecut, cât și cu cei prezenți. Datele privind clienții și perspectivele sunt localizate central și disponibile de oriunde.

Toate canalele de comunicare (apeluri, e-mailuri, texte, chat-uri și întâlniri), documente, achiziții, oferte și activități legate de fiecare contact sunt consolidate de un CRM. Pe măsură ce clienții potențiali și clienții acționează, datele sunt actualizate automat continuu.

Integrările cu alte software-uri, cum ar fi sistemele de e-mail, platformele de social media, sistemele de telefonie și multe altele, fac posibil acest lucru. De exemplu, HubSpot, unul dintre cele mai cunoscute programe CRM, are sute de integrări. Ca urmare, fiecare membru al echipei tale are întotdeauna acces la datele clientului, astfel încât să poată încheia o afacere sau să ofere un sprijin excepțional.

Sistemele CRM sunt cruciale pentru succesul unei companii, după cum reiese din faptul că 91% dintre companiile cu zece sau mai mulți angajați utilizează unul.

Să discutăm mai detaliat avantajele CRM, astfel încât să puteți vedea cum ar putea ajuta și compania dvs.

 

  • Relații proactive cu clienții

Cu CRM, vă puteți ajuta clienții înainte ca aceștia să simtă chiar nevoia să vă contacteze. De exemplu, puteți trimite clientului un e-mail prin care să-l informați că este timpul să înceapă să-și folosească dispozitivul, deoarece a trecut ceva timp de când l-a achiziționat. Alternativ, puteți crea oferte personalizate pe baza achizițiilor lor anterioare.

CRMS face posibilă comunicarea cu clienții prin canalele adecvate și furnizarea rapidă a informațiilor necesare.

Pentru a crește satisfacția și retenția clienților, serviciul proactiv pentru clienți este crucial.

 

  • Colaborare simplificată

Comunicarea dintre echipele dumneavoastră se îmbunătățește atunci când puteți să colectați, să aranjați și să partajați informații despre clienți în întreaga organizație. Foile de calcul, atașările de e-mail și conversațiile de chat de grup nu vor pierde date suplimentare. Toată lumea are acces la depozitul central al tuturor datelor în orice moment, cu ajutorul software-ului inbox partajat corespunzător într-un CRM.

 

  • Baza de date centralizată de informații

Indiferent dacă clientul v-a contactat anterior prin telefon, prin e-mail, social media sau alt canal, sunteți pe deplin la curent cu toate detaliile. Numărul comenzii, solicitările anterioare ale clientului sau orice alte detalii pe care le-au furnizat ultima dată când au contactat nu trebuie să fie partajate echipei de asistență pentru clienți. Pe lângă creșterea satisfacției clienților, acest lucru crește productivitatea echipei.

 

  • Îmbunătățește retenția clienților

Personalul dumneavoastră de servicii pentru clienți are un instrument de încredere pentru a depăși așteptările clienților și pentru a oferi servicii de primă clasă datorită unei baze de date consolidate. Potrivit datelor, 77% dintre consumatori consideră că construirea loialității mărcii și creșterea vânzărilor depind de furnizarea de servicii excelente pentru clienți. Deci, asigurați-vă că pentru a rămâne înainte de ambalaj și de a câștiga loialitatea clienților dumneavoastră „.

 


Close, HubSpot, Salesforce, Zoho, Pipedrive, Dynamics, EngageBay și Freshworks sunt câteva exemple de sisteme CRM.