Instagram

Categorii

Cele mai citite

Ce înseamnă „Productivitatea vânzărilor” și care sunt avantajele?

busineswoman holding digital tablet with data 1 scaled

Productivitatea vânzărilor compară eficiența personalului de vânzări cu eficiența acestuia (măsurată prin venituri, costuri și timpul petrecut).


Termenul „productivitatea vânzărilor” nu are o semnificație universală, deși se referă adesea la practica de a crește vânzările fără a adăuga mai mulți agenți de vânzări sau de a pune mai multe ore.

Avantajele urmăririi productivității vânzărilor sunt numeroase. De exemplu, o reducere consecventă a tranzacțiilor încheiate, în ciuda creșterii numărului de clienți potențiali, poate fi un semn că marketingul generează clienți potențiali slabi și că echipele de vânzări și de marketing trebuie să colaboreze mai strâns.

Pe de altă parte, dacă personalul de vânzări este eficient, acest lucru poate acționa ca o dovadă că ideea ta de afaceri este solidă (în special pentru startup-uri), permițându-ți să obții finanțare și să intri în etapa de creștere.

Dar, în primul rând, un pic de context. Unele dintre cele mai vizibile beneficii ale productivității mai mari a vânzărilor includ următoarele:

  • Aceasta crește satisfacția lucrătorilor.

Potrivit studiului, capacitatea unui angajat de a performa în domeniul său de activitate este corelată cu nivelul lor de satisfacție la locul de muncă.

Angajații își doresc ca locul lor de muncă să fie semnificativ și să aibă o influență bună asupra afacerii, potrivit unui sondaj realizat de Survey Sparrow. Ca urmare, sunt mai mulțumiți și motivați la locul de muncă.

Rata cifrei de afaceri va scădea, iar veniturile tale vor crește dacă agenții tăi de vânzări consideră că munca lor este benefică pentru afacere.

  • Oprește pierderile financiare.

Deficitul de vânzări, care este inversul productivității vânzărilor și se referă la un deficit, este termenul utilizat.

Această penurie poate apărea într-o varietate de moduri. De exemplu, dacă personalul de vânzări utilizează doar o treime din stiva lor de tehnologie, pierdeți bani pe tehnologie, ceea ce este contraproductiv.

Această scurgere poate fi găsită prin măsurarea productivității vânzărilor, ceea ce vă va permite să o opriți și să economisiți bani.

Când vânzătorii petrec mai mult timp în întâlniri și muncă administrativă decât în vânzare, este un alt semn al unei lipse. Pierzi bani la fiecare perioadă de plată din cauza timpului pe care îl petrec pentru activități care nu oferă venituri.

  • Are un efect asupra veniturilor tale.

Reprezentanții tăi de vânzări vor genera mai multe venituri dacă crești productivitatea vânzărilor.

Succesul companiei tale pe piață se reflectă în performanța ta în vânzări, care fie stabilește calea pentru o dezvoltare constantă, previzibilă, fie nu.