Instagram

Categorii

Cele mai citite

Construirea unei echipe de vânzări și dezvoltare bazată pe date

business people meeting discussion corporate concept scaled

Construirea unei echipe de vânzări și dezvoltare care este condusă de date este o sarcină dificilă și complexă, dar este și o parte importantă a afacerilor moderne. În piața pe care o avem acum, este important să luăm decizii bazate pe date și analize. Companiile trebuie să utilizeze practici care se bazează pe date dacă doresc să rămână înaintea concurenților și să-și atingă obiectivele de afaceri. Acest lucru necesită o echipă de profesioniști cu înaltă calificare și cunoștințe, care să se simtă confortabil să lucreze cu datele, să aibă abilitățile tehnice potrivite și să cunoască cum funcționează procesele de vânzare și dezvoltare.

Pentru a face o echipă de vânzări și dezvoltare care se bazează pe date, trebuie să începeți cu oamenii potriviți. Este important să angajați oameni buni cu datele și care știu multe despre cum funcționează vânzările și dezvoltarea. Companiile pot căuta oameni cu experiență în analiza datelor, managementul datelor și programare. De asemenea, candidații care sunt cu adevărat interesați de date și doresc să le folosească pentru a lua decizii bune vor fi foarte valoroși.

Următorul pas este să vă asigurați că toată lumea din echipă are abilitățile tehnice de care au nevoie pentru a lucra cu date. Aceasta înseamnă să oferiți membrilor echipei formare și instrumente care îi ajută să învețe multe despre gestionarea datelor, analiză și vizualizare. Pentru a ajuta membrii echipei să analizeze și să înțeleagă datele, ei vor trebui să aibă acces la instrumente precum Excel, R și Python, precum și la software-ul de vizualizare a datelor.

După ce echipa este alcătuită, este important să stabiliți obiective și așteptări clare. Aceasta înseamnă stabilirea KPI-urilor și valorile care vor fi utilizate pentru a măsura succesul și responsabilizarea membrilor echipei pentru atingerea acestor obiective. De asemenea, este important să oferiți instrucțiuni clare despre modul în care datele vor fi utilizate pentru a ajuta la luarea deciziilor cu privire la vânzări și dezvoltare și cum vor fi utilizate în aceste procese.

Pentru ca membrii echipei să poată folosi bine datele, trebuie să aibă acces la o sursă completă și precisă de date. Pentru a face acest lucru, trebuie să cheltuiți bani pe un sistem puternic de gestionare a datelor, care poate colecta, stoca și analiza o mulțime de date din multe surse diferite. De asemenea, este important să vă asigurați că datele sunt actualizate și verificate în mod regulat pentru a vă asigura că sunt corecte și de încredere.

Crearea unei culturi de luare a deciziilor bazate pe date este, de asemenea, o parte importantă a construirii unei echipe de vânzări și dezvoltare bazate pe date. Pentru a face acest lucru, membrii echipei trebuie să fie încurajați și recompensați pentru utilizarea datelor pentru a-i ajuta să ia decizii. De asemenea, este important să le oferim membrilor echipei pregătire și resurse care să îi ajute să înțeleagă cum datele pot fi utilizate pentru a lua decizii bune și cum să le prezinte părților interesate într-un mod eficient.

Datele nu ar trebui folosite doar pentru vânzări și dezvoltarea de produse. Datele pot fi, de asemenea, folosite pentru a ajuta la luarea deciziilor cu privire la lucruri precum marketing și servicii pentru clienți. Adăugând date la aceste procese, companiile pot afla mai multe despre clienții lor și pot găsi modalități mai bune de a interacționa cu aceștia.

De asemenea, este important să stabiliți modalități clare prin care echipele de vânzări și dezvoltare să poată vorbi între ele. Acest lucru face mai ușor pentru membrii echipei să lucreze împreună și se asigură că datele sunt întotdeauna folosite în același mod pentru a ajuta la luarea deciziilor. Întâlnirile regulate și check-in-urile pot ajuta, de asemenea, să vă asigurați că datele sunt bine folosite și că toți membrii echipei sunt pe drumul cel bun.

În cele din urmă, este important să ne uităm mereu la cât de bine se descurcă echipa de vânzări și dezvoltare bazată pe date. Aceasta înseamnă că KPI-urile și valorile trebuie analizate în mod regulat pentru a vedea dacă membrii echipei își îndeplinesc obiectivele și iau decizii pe baza datelor. De asemenea, este important să obțineți feedback de la membrii echipei și de la alte părți interesate pentru a găsi modalități de îmbunătățire și pentru a vă asigura că echipa lucrează spre aceleași obiective ca și compania.

În concluzie, o afacere modernă trebuie să aibă o echipă de vânzări și dezvoltare care să fie condusă de date. Companiile trebuie să investească bani în oamenii, instrumentele și procesele potrivite pentru a se asigura că datele sunt bine folosite pentru a lua decizii cu privire la vânzări și dezvoltare. Companiile se asigură că echipele lor funcționează bine evaluându-le în mod constant și făcând schimbări după cum este necesar.