Instagram

Categorii

Cele mai citite

Cum funcționează promoțiile în vânzări? Cum să închizi mai multe oferte: sfaturi și exemple.

top view black friday sales assortment with copy space scaled
           

 Nu contează cât de prosperă este afacerea ta, va veni o zi când vei dori să crești vânzările.

 

     Care este cel mai bun mod de a face asta? Simplu: rulați o promoție pentru vânzări,aproape fiecare afacere despre care ați auzit vreodată a participat la o promoție de vânzări. Exact ceea ce sunt, avantajele și dezavantajele lor, diferitele tipuri de promoții de vânzări disponibile (cu exemple) și cinci tactici pentru a vă asigura că promoțiile dvs. sunt o componentă de succes a planului dvs. de vânzări sunt toate acoperite în acest articol.


Promit că, la încheierea acestui ghid, vei fi un ninja de promovare a vânzărilor. Un plan eficient, nu? Deci hai să mergem!

Cum funcționează promoțiile de vânzări?

     

O promovare a vânzărilor, uneori cunoscută sub numele de „promoție”, este o tactică de marketing în care companiile oferă oferte exclusive pentru a stârni interesul pentru bunurile și/sau serviciile lor pentru o perioadă de timp predeterminată.

    Ați fost vreodată la cumpărături și ați văzut un semn „Cumpărați unul, primiți unul gratuit” sau „BOGO” deasupra înghețatei?


10557203 18963144


Fără îndoială, ați văzut retailerul dvs. de îmbrăcăminte preferat postând ceva de genul „Totul cu 50% reducere – Doar astăzi!” în timp ce derulați prin rețelele sociale. O promoție de vânzări, așa, sau ați observat că un furnizor de software oferă o perioadă de încercare gratuită de 14 zile? Da, aceasta este o promoție pentru vânzări !

De fapt, există o varietate de promoții, despre care vom discuta în curând. Fiecare dintre ele își propune să stârnească curiozitatea, să genereze un sentiment de urgență și cel mai important, să crească vânzările pentru organizațiile care sunt în spatele lor.


SL 100520 36260 06


  • Promoții de vânzări: avantaje și dezavantaje

     Ce justifică utilizarea de către compania dumneavoastră a promoțiilor de vânzări?

Deoarece acest lucru are numeroase avantaje. Cu toate acestea, există și unele aspecte negative. Să discutăm despre avantajele și dezavantajele promoțiilor de vânzări, astfel încât să puteți determina dacă sunt potrivite pentru afacerea dvs. mică.

  • De ce sunt bune promoțiile de vânzări           

  1. Promoțiile de vânzări ar putea fi o strategie excelentă pentru a produce noi clienți potențiali. Gandeste-te la asta, chiar dacă un produs sună incredibil, este posibil să nu fii dornic să cheltuiești prețul întreg pentru unul despre care nu ai auzit niciodată. Dar dacă ai putea achiziționa acel lucru la o reducere de 50% sau la o probă gratuită de 14 zile, nu ai profita de ocazie? Puteți începe să vindeți din nou clienților de îndată ce aceștia acceptă perioada de încercare gratuită sau folosesc reducerea.
  2.  Mai multe vânzări: implică mai mult decât simpli clienți potențiali. În plus, promoțiile cresc frecvent vânzările. Când compania dvs. oferă reduceri la bunurile și serviciile sale, aproape întotdeauna vinde mai mult din ambele; De ce?; pentru că oamenilor le place să economisească bani! Aceasta are suport științific. Oamenii care au primit un voucher de 10 USD într-o cercetare au raportat că sunt cu 11% mai fericiți decât cei care nu au primit-o. Doriți să vă mulțumiți clienții și să creșteți vânzările? Organizarea evenimentelor de vanzari.
  3. Reduceți riscul: vă pregătiți să introduceți un nou produs în curând? Cu inițiative de promovare a vânzărilor bine gândite, veți vinde mai multe produse, crescând probabilitatea ca noul dvs. produs să aibă succes. Pentru a crea un loc pentru expedieri proaspete, trebuie să scăpați de orice bunuri nevândute, surplusul dvs. de stoc va dispărea dacă derulați o promoție de vânzări, ajutându-vă să recuperați costul mărfurilor. Veți reduce riscurile companiei în ambele situații.
  4. Mai mare loialitate: sunteți familiarizat cu statisticile? A câștiga noi consumatori este de 5 ori mai costisitor decât a-ți păstra clientela actuală. În plus, o creștere cu 5% a reținerii clienților poate crește profitabilitatea afacerii cu 25% până la 95%. Promoțiile de vânzări au reputația de a crește loialitatea clienților. Cu o ofertă pe timp limitat, o ofertă BOGO sau o altă promoție, îi puteți opri clienților actuali să cumpere de la rivalii tăi.
  5. Potrivit informațiilor clienților, datele reprezintă componenta vitală a afacerilor moderne. Când aveți acces la indicatori cruciali, puteți îmbunătăți deciziile companiei dvs. și puteți promova creșterea. Puteți utiliza punctele de date furnizate de diferite promoții de vânzări pentru a vă îmbunătăți articolele, pentru a vă îmbunătăți inițiativele de marketing și pentru a vă modifica tacticile de vânzare. Mai mult succes, clienți mai fericiți și cicluri de vânzări mai scurte sunt rezultatele.
  • Dezavantajele campaniilor de vânzări

  1.  Promoțiile de vânzări pot, din păcate, să scadă valoarea mărcilor. Clienții ar putea presupune că, dacă o companie de îmbrăcăminte, de exemplu, oferă reduceri la o anumită marcă, au probleme în a-și muta inventarul. În plus, vânzările recurente pot avea de asemeni un efect negativ. Clienții pot începe să creadă că bunurile și/sau serviciile dumneavoastră sunt de proastă calitate. De ce altfel ar vinde în mod constant cu reducere? Apropo de costuri…
  2.  Litigii privind prețurile: luați în considerare gustarea dvs. preferată. Ar putea fi o pungă de chipsuri de la Krogers sau o prăjitură de la brutăria din cartier. Să presupunem, de dragul argumentării, că plătiți în mod constant 3 USD. Imaginați-vă că intrați în magazin și aflați că delicatesa dvs. preferată a crescut la preț la 5 USD. Ai fi dezamăgit, nu? posibil chiar să se enerveze Clienții dvs. nu vor dori să plătească cu amănuntul integral dacă se obișnuiesc să cheltuiască mai puțin.