Instagram

Categorii

Cele mai citite

Cum sa implementezi Sales Performance Management in 10 pasi

business people using laptop financial charts meeting office scaled
  1. Determinați-vă valorile pentru măsurarea performanței vânzărilor: determinați ce indicatori cheie de performanță (KPI) vor fi folosiți în procesul de evaluare a eficienței personalului dvs. de vânzări. Măsurile comune includ veniturile din vânzări, rata de conversie și valoarea medie a tranzacției.
  2. Stabiliți obiective de vânzări: folosind indicatorii cheie de performanță (KPI), stabiliți obiective de vânzări care sunt atât realiste, cât și realizabile pentru personalul dvs. de vânzări. Aceste obiective ar trebui să fie armonizate cu obiectivele generale ale companiei dumneavoastră.
  3. Creați o procedură de vânzări clară și consecventă la care toți membrii echipei dumneavoastră vor adera pentru a stabili un proces de realizare a vânzărilor. Acest lucru vă va face mai ușor să urmăriți performanța și să vă asigurați că există consecvență.
  4. Puneți la dispoziție instrucțiuni și resurse: Oferiți instruirea și resursele necesare personalului dvs. de vânzări, astfel încât să poată utiliza eficient procesul dvs. de vânzări și să atingă obiectivele pe care și le-au stabilit.
  5. Utilizați software-ul de management al relațiilor cu clienții (CRM): implementați un sistem de management al relațiilor cu clienții (CRM) pentru a vă ajuta echipa în monitorizarea performanței, urmărirea clienților potențiali și gestionarea interacțiunilor cu clienții.
  6. Urmăriți în mod regulat performanța: revizuiți performanța echipei dvs. în mod regulat în comparație cu indicatorii cheie de performanță și obiectivele de vânzări. Folosiți aceste informații pentru a descoperi zone care ar putea fi îmbunătățite și apoi faceți toate îmbunătățirile necesare.
  7. Oferiți feedback despre: este important să oferiți feedback regulat echipei dvs. de vânzări, iar acest feedback ar trebui să fie atât pozitiv, cât și constructiv, astfel încât să își poată evalua performanța și să identifice domeniile în care se pot îmbunătăți.
  8. Implementați un sistem de recompense și recunoaștere pentru a vă motiva și încuraja echipa să își atingă obiectivele și asigurați-vă că le recompensați și recunoașteți succesele pe parcurs.
  9. Continuați să revizuiți și să vă îmbunătățiți procesul de vânzări în lumina datelor de performanță și a contribuțiilor echipei dvs. Continuați să revizuiți și să vă îmbunătățiți procesul de vânzare.
  10. Comunicați cu alte departamente: asigurați-vă că performanța dvs. de vânzări este aliniată cu strategia generală a companiei dvs. și împărtășiți datele dvs. de performanță cu alte departamente, cum ar fi Marketing, Dezvoltare de produse sau Servicii, pentru a asigura alinierea și pentru a identifica oportunitățile de încrucișare. -colaborarea functionala.

De asemenea, este important să rețineți că pașii evidențiați mai sus sunt doar câțiva dintre pașii generali care ar putea fi luați pentru a permite gestionarea performanței vânzărilor. Specificul unei anumite organizații sau industrie ar putea face ca atât pașii în sine, cât și nivelul de detaliu necesar pentru fiecare dintre ele să fie diferiți.