Instagram

Categorii

Cele mai citite

Cum să vă convingeți echipa de vânzări să lucreze cu un CRM

group people working out business plan office scaled

Un instrument util pentru gestionarea contactelor cu clienții și potențialii clienți este managementul relațiilor cu clienții (CRM). Acesta este un sistem care poate urmări contactele cu clienții, poate automatiza procesele de vânzare și poate oferi date utile despre comportamentul consumatorilor. În ciuda avantajelor, convingerea personalului de vânzări de a utiliza un CRM poate fi un proces dificil. Deoarece mulți vânzători sunt refractari la schimbare, aceștia nu ar putea vedea beneficiile utilizării unui nou sistem. Această postare va acoperi beneficiile utilizării unui CRM, cum să vă convingeți personalul de vânzări să utilizeze unul și cele mai bune practici pentru implementarea CRM.

De ce este important să lucrați cu un CRM?

Pentru echipele de vânzări, software-ul CRM poate fi un schimbător de joc. Acesta poate accelera procedurile de vânzare, poate stimula producția și poate oferi date utile despre comportamentul consumatorilor. În continuare sunt prezentate câteva dintre principalele avantaje ale utilizării unui CRM:

Experiența clienților este îmbunătățită, deoarece personalul de vânzări poate contacta clienții în timp util, în mod relevant și personalizat, datorită unui CRM. Un CRM poate ajuta echipa dvs. să prevadă cererile consumatorilor și să ofere soluții înainte ca aceștia să le ceară, prin înregistrarea interacțiunilor cu clienții.

Un CRM poate ajuta echipa dumneavoastră să prioritizeze lead-urile și să își concentreze atenția asupra celor mai promițătoare posibilități, îmbunătățind astfel gestionarea lead-urilor. Un CRM poate face echipa dvs. mai productivă și poate accelera încheierea contractelor prin automatizarea monitorizării și calificării clienților potențiali.

Îmbunătățirea productivității vânzărilor: Un CRM poate automatiza multe dintre sarcinile monotone care consumă timpul prețios al echipei dvs. de vânzări. Ca urmare, personalul dvs. poate avea timp suplimentar pentru a se concentra pe vânzări și pe dezvoltarea de conexiuni cu clienții.

Perspective bazate pe date: Un CRM vă poate oferi date perspicace privind comportamentul clienților și performanța vânzărilor. Echipa dvs. poate observa tipare, poate îmbunătăți tacticile de vânzări și poate ajunge la alegeri bazate pe date prin evaluarea datelor.

Cum vă puteți convinge personalul de vânzări să utilizeze un CRM?

Recunoașteți preocupările lor: Recunoașterea preocupărilor echipei dvs. de vânzări este primul pas pentru a-i convinge să utilizeze un CRM. Aflați care sunt preocupările echipei dvs. purtând o conversație cu ei. Un CRM va consuma mult timp, neîncrederea în tehnologie și aversiunea față de schimbare sunt argumente comune.

Răspundeți la problemele lor: Puteți răspunde direct la preocupările lor, odată ce le-ați înțeles. Demonstrați-le angajaților dumneavoastră cum un CRM le poate simplifica procedurile de lucru și le poate economisi timp. Arătați-le cum să utilizeze CRM-ul cu ușurință și descrieți modul în care acesta îi va face mai eficienți în profesiile lor.

Oferiți echipei dvs. de vânzări o pregătire temeinică și un sprijin continuu: Este esențial să oferiți echipei dvs. de vânzări o pregătire temeinică și asistență continuă. Aceștia vor putea utiliza CRM-ul cu încredere și, ca urmare, vor profita la maximum de el. Încurajați-vă personalul să pună întrebări, oferiți ajutor individual și puneți la dispoziție resurse de formare.

Dați un exemplu: A da un exemplu este crucial pentru manageri. Arătați-le angajaților dumneavoastră cum să utilizeze eficient CRM-ul, folosindu-l dumneavoastră. Acest lucru va arăta devotamentul dumneavoastră față de sistem și îi va inspira pe angajați să vă urmeze exemplul.

Încurajați adoptarea: Luați în considerare încurajarea adoptării CRM. Recompensați utilizatorii care navighează cu succes în sistem și își ating obiectivele de vânzări. Acest lucru vă poate inspira personalul să adopte CRM-ul și să îl utilizeze cât mai bine.

Plan și flux pentru implementarea „Cum să vă convingeți personalul de vânzări să utilizeze un CRM”

Alegerea CRM-ului potrivit este primul pas în implementarea unuia pentru compania dumneavoastră. Căutați un CRM care este simplu de utilizat, adaptabil și care are capacitățile pe care le doriți pentru a vă gestiona în mod corespunzător operațiunile de vânzări.

Configurați sistemul: După ce v-ați hotărât asupra unui CRM, configurați-l cu informațiile și procedurile necesare pentru gestionarea eficientă a personalului dumneavoastră de vânzări. Acest lucru poate implica crearea de proceduri, modificarea câmpurilor și importul de date din sistemele existente.

Dezvoltați-vă grupul: Echipa dvs. de vânzări trebuie să primească o pregătire temeinică cu privire la modul de utilizare a CRM-ului. Acest lucru ar putea include accesul la instrumente de formare online, coaching privat și sesiuni de formare în grup.

Promovați adoptarea: Prin evidențierea beneficiilor sale și prin oferirea de asistență continuă, încurajați-vă personalul de vânzări să utilizeze CRM-ul. Dați un bun exemplu, promovați adoptarea și cereți personalului dvs. sugestii despre cum să îmbunătățiți sistemul.

Succesul este urmărit prin indicatoriiimportanți, cum ar fi veniturile din vânzări, ratele de conversie a lead-urilor și fericirea clienților.
Folosiți aceste informații pentru a identifica zonele care au nevoie de dezvoltare și pentru a vă îmbunătăți treptat procedurile de vânzare.

Cum să vă convingeți forța de vânzări să utilizeze un CRM

Promovați avantajele:
Spuneți personalului dumneavoastră de vânzări exact ce va face pentru ei utilizarea unui CRM.
Descrieți modul în care soluția le va permite să lucreze mai eficient, să ofere servicii superioare pentru clienți și, în cele din urmă, să își sporească succesul în vânzări.

Implicați-vă personalul în acest proces:
Includeți-vă personalul de vânzări încă de la începutul procesului de implementare a CRM.
Cereți-le părerea, rezolvați orice probleme pe care le-ar putea avea și dați-le șansa de a oferi sugestii cu privire la modul în care sistemul poate fi ajustat pentru a se potrivi mai bine cerințelor lor.

Asistați în permanență:
Atunci când personalul de vânzări devine mai priceput în utilizarea CRM, continuați să îi ajutați.
Instruirea individuală, accesul la materiale online și verificările de rutină pentru a vă asigura că utilizează corect sistemul, toate acestea ar putea intra în această categorie.

Recunoașteți realizările: Făcând acest lucru, personalul dumneavoastră va rămâne angajat și inspirat.
Recompensați utilizatorii care au adoptat cu succes CRM-ul, împărtășiți poveștile de succes și actualizați în mod regulat procesele de vânzări cu privire la modul în care tehnologia le îmbunătățește.

Îmbunătățiți-vă continuu: De-a lungul timpului, aduceți îmbunătățiri sistemului dvs. CRM prin urmărirea datelor importante, obținând contribuții din partea personalului dvs. și identificând zonele cu probleme.
Procedând astfel, puteți fi sigur că forța dumneavoastră de vânzări va continua să realizeze beneficiile utilizării CRM și că acesta va continua să fie un instrument vital pentru compania dumneavoastră.

 

Întreprinderile care doresc să ofere servicii excelente clienților, să își eficientizeze procedurile de vânzare și să stimuleze dezvoltarea veniturilor trebuie să lucreze cu un CRM.
Cu toate acestea, ar putea fi dificil să vă convingeți echipa de vânzări să utilizeze o nouă tehnologie.
Puteți instala în mod eficient un CRM care să vă facă personalul de vânzări mai eficient și mai de succes prin înțelegerea argumentelor lor, rezolvarea preocupărilor lor, oferirea de formare și asistență, dând un exemplu excelent și motivând adoptarea.
Pentru a garanta că instalarea CRM este un succes, nu uitați să alegeți CRM-ul potrivit, să vă includeți echipa în proces, să oferiți sprijin continuu, să recunoașteți realizările și să vă îmbunătățiți continuu.