Instagram

Categorii

Cele mai citite

Efectele pozitive ale inteligenței emoționale.

Positive Effects of Emotional Intelligence
  • Depășirea obiecțiilor din trecut

Plângerile clienților trebuie tratate cu blândețe și cu sensibilitate. Pentru a transforma obiecțiile în oportunități, abordați punctul de durere și grijile clientului. Prin urmare, un vânzător care are inteligență emoțională poate îndeplini bine această meserie.

  • Confruntarea cu Respingerea

Calea respingerii este inevitabilă în procesul de vânzare. Un agent de vânzări care are inteligență emoțională se poate confrunta cu respingeri cu lejeritate și fără tensiune. Acceptă respingerile profesional și nu le lasă să le afecteze negativ. Aceasta este o caracteristică crucială a unui vânzător de inteligență emoțională.

  • Conversație autentică, de încredere

Inteligența emoțională a unui vânzător îl ajută cu subtilitățile contactului cu clienții. Nu va exista nicio oportunitate pentru erori sau promisiuni goale în interacțiunea sau comunicarea lor, deoarece va fi clar și concis.

Sunt și ascultători atenți. În plus, ei ascultă cu atenție preocupările clientului și dezvoltă rapid răspunsuri.

  • Creșterea compatibilității și a forței relației:

Oamenii de vânzări care sunt pricepuți din punct de vedere emoțional acordă atenție acțiunilor și indiciilor clientului. Pentru a comunica eficient, ei măsoară lungimea de undă de comunicare a clientului. În plus, sunt adepți în a gestiona nevoile fiziologice ale clientului.