Instagram

Categorii

Cele mai citite

Impactul economiei partajate asupra vânzărilor și dezvoltării

20943725 scaled

În ultimii câțiva ani, economia partajată a avut un efect mare asupra vânzărilor și dezvoltării. În loc să se bazeze pe afaceri tradiționale, acest nou model de afaceri se bazează pe oamenii care împărtășesc bunuri și servicii între ei. Economia partajată a crescut din cauza schimbărilor tehnologice care au făcut ca oamenii să se găsească și să facă afaceri mai ușor. În acest eseu, vom analiza atât efectele bune, cât și cele rele ale economiei de schimb asupra vânzărilor și creșterii.

Economia partajată a creat o nouă piață pentru bunuri și servicii, care este unul dintre cele mai evidente efecte asupra vânzărilor. Economia partajată a oferit oamenilor noi modalități de a cumpăra și vinde bunuri și servicii. Face acest lucru punând în legătură oameni care au ceva de împărtășit cu cei care au nevoie. Acest lucru a creat un grup complet nou de oameni care doresc să găsească modalități noi și creative de a economisi bani și de a obține bunuri și servicii pe care probabil nu le-ar fi putut permite înainte.

Ideile oamenilor despre proprietate s-au schimbat și din cauza economiei partajate. În trecut, oamenii cumpărau bunuri și servicii cu ideea că le vor folosi mult timp. Dar, în economia partajată, bunurile și serviciile sunt mai probabil să fie văzute ca lucruri care pot fi partajate decât ca lucruri care pot fi deținute în mod direct. Această schimbare de punct de vedere a condus la noi modele de afaceri precum car-sharing-ul și închirieri pe termen scurt, care au schimbat în mare măsură modelul tradițional de vânzare.

Oamenii și-au schimbat, de asemenea, modul în care se gândesc la lucrurile lor datorită economiei partajate. Oamenii obișnuiau să creadă că lucrurile pe care le dețin sunt importante și valoroase. Dar într-o economie de schimb, oamenii sunt mai predispuși să se gândească la lucrurile lor ca la lucruri pe care alții le pot folosi și împărtăși. Această schimbare de atitudine a condus la noi modele de afaceri, cum ar fi bibliotecile de instrumente și grădinile comunitare, care permit oamenilor să împărtășească resursele și să reducă risipa.

Una dintre cele mai mari modalități prin care economia de schimb a schimbat vânzările și creșterea este oferirea antreprenorilor noi modalități de a face bani. Punând oamenii care au nevoie de bunuri și servicii în contact cu cei care le au, economia partajată a oferit antreprenorilor o nouă modalitate de a începe afaceri noi și diferite. Acest lucru a condus la crearea de noi industrii, cum ar fi creditarea peer-to-peer și crowdfundingul, care au schimbat într-o mare măsură modul tradițional de a face afaceri.

Ideile oamenilor despre muncă s-au schimbat și din cauza economiei partajate. În trecut, majoritatea oamenilor lucrau pentru o singură companie și aveau un salariu și beneficii stabilite. Dar, în economia de schimb, oamenii au șanse mai mari să lucreze pentru ei înșiși și să ofere bunuri și servicii altora utilizând platforme precum Airbnb și Uber. Acest lucru a provocat o schimbare majoră în modul în care oamenii lucrează de obicei. În loc să fie angajați, mulți oameni lucrează acum ca antreprenori independenți sau liber profesioniști.

Modul în care oamenii gândesc despre mediu s-a schimbat și din cauza economiei partajate. Oamenii obișnuiau să cumpere bunuri și servicii fără să se gândească prea mult la modul în care au afectat mediul. Dar, cu economia partajată, oamenii sunt mai susceptibili să se gândească la modul în care achizițiile lor afectează mediul și să caute alternative mai durabile. Acest lucru a condus la noi moduri de a face afaceri, cum ar fi car-sharing-ul și bike-sharing-ul, care sunt mai bune pentru mediu și au avut un efect mare asupra modului tradițional de vânzare.

Economia partajată a făcut, de asemenea, comunitățile locale locuri mai bune pentru a trăi. Economia partajată a oferit oamenilor noi modalități de a lucra împreună și de a se ajuta reciproc. Face acest lucru prin conectarea persoanelor care au nevoie de bunuri și servicii cu persoanele care le au. Acest lucru a condus la crearea de noi afaceri, cum ar fi spațiile de lucru în comun și băncile de timp, care au contribuit la consolidarea și rezistența comunităților.

Afacerile tradiționale văd adesea economia partajată ca pe o amenințare, care este una dintre cele mai mari probleme ale acesteia. Chiar dacă economia partajată