Instagram

Categorii

Cele mai citite

Importanța serviciului pentru clienți în industria alimentară și a băuturilor

smiling male cashier receiving payment through credit card supermarket 1 scaled

Fiecare sector, dar în special industria alimentară și a băuturilor, depinde de servicii excelente pentru clienți. În prezent, fiecare restaurant, cafenea și bar acordă cea mai mare importanță furnizării de servicii excelente pentru clienți, din cauza concurenței crescute și a schimbării gusturilor consumatorilor. Potrivit unui sondaj PwC, cel mai important element care influențează loialitatea consumatorilor și opțiunile de cumpărare în sectorul alimentar și al băuturilor este experiența clienților. Prin urmare, companiile trebuie să recunoască valoarea serviciilor pentru clienți în sectorul alimentar și al băuturilor și să pună în aplicare măsuri pentru a le îmbunătăți.

Semnificația serviciului pentru clienți în sectorul alimentar și al băuturilor

Retenția clienților

Sectorul alimentar și al băuturilor acordă o mare prioritate retenției clienților. Atunci când clienților le place experiența lor culinară, aceștia sunt mai înclinați să se întoarcă și să le vorbească și altora despre unitatea respectivă. 81% dintre clienți sunt dispuși să cheltuiască în plus pentru o experiență mai bună, potrivit unei cercetări Oracle. Pentru a păstra consumatorii, este esențial să oferiți servicii de top pentru clienți.

Promovarea pe bază de cuvânt din gură în gură

Una dintre cele mai de succes strategii de marketing în sectorul alimentar și al băuturilor este promovarea din gură în gură. Clienții sunt mai înclinați să le povestească prietenilor și familiei lor despre experiențele satisfăcătoare. Nielsen a constatat că 92% dintre clienți au mai multă încredere în recomandările din partea prietenilor și a familiei decât în orice alt tip de promovare. În consecință, oferirea unor servicii excepționale pentru clienți poate avea ca rezultat o publicitate favorabilă prin intermediul word-of-mouth, care poate atrage noi clienți.

Avantaj competitiv

Există o rivalitate acerbă în sectorul alimentelor și băuturilor. Întreprinderile pot obține un avantaj competitiv prin oferirea unui serviciu de calitate superioară pentru clienți. Consumatorii sunt mai înclinați să aleagă un restaurant axat pe experiențe grozave decât unul care nu le are. 93% dintre clienți sunt dispuși să facă achiziții repetate de la întreprinderi care oferă servicii excepționale pentru clienți, potrivit unui sondaj Hubspot.

Venituri mai mari

Oferirea de servicii excepționale pentru clienți poate duce la creșterea vânzărilor. Clienții sunt mai înclinați să facă achiziții mai mari atunci când au parte de o experiență bună. Clienții sunt dispuși să cheltuiască cu 17% mai mult la companiile care oferă servicii excepționale pentru clienți, potrivit unui studiu realizat de American Express.

Flux și strategie de implementare

Întreprinderile trebuie să respecte următoarele proceduri pentru a oferi servicii bune pentru clienți în sectorul alimentar și al băuturilor:

Angajați personalul potrivit

Selectarea personalului adecvat este primul pas în furnizarea de servicii superioare pentru clienți. Companiile ar trebui să aleagă persoane care sunt entuziaste în ceea ce privește furnizarea de servicii excelente pentru clienți și care sunt optimiste. De asemenea, aceștia ar trebui să fie capabili să lucreze bine sub presiune și să aibă abilități puternice de comunicare.

Dezvoltarea personalului

Companiile ar trebui să le ofere angajaților potriviți formarea de care au nevoie după ce au selectat cei mai buni candidați. Expertiza în domeniul serviciilor pentru clienți, înțelegerea produselor și gestionarea circumstanțelor dificile ar trebui să fie incluse în formare. Pentru a garanta că angajații personalului continuă să ofere servicii excepționale pentru clienți, întreprinderile ar trebui să ofere formare continuă.

Stabiliți un mediu bun

Pentru a oferi servicii excepționale pentru clienți, un mediu fericit este esențial. Companiile ar trebui să se asigure că spațiile lor sunt ordonate, bine iluminate și mobilate cu scaune confortabile. De asemenea, acestea ar trebui să aibă muzică adecvată și o atmosferă prietenoasă decorată.

Adaptați experiența la dumneavoastră

Adăugarea unei atingeri personale poate îmbunătăți serviciile pentru clienți. Companiile ar trebui să își cunoască clienții, astfel încât să le poată oferi sfaturi în funcție de gusturile lor. De asemenea, ar trebui să ofere fiecărui consumator o atenție individualizată și să le rețină numele.

Reacționați la critici

Pentru a oferi un serviciu bun pentru clienți, este esențial să ascultați părerile consumatorilor. Companiile ar trebui să solicite frecvent feedback-ul clienților și să acționeze rapid în cazul oricăror comentarii nefavorabile. Comentariile pozitive ar trebui să fie folosite pentru a onora angajații care oferă servicii excelente clienților.

Tehnici ideale

Întreprinderile din sectorul alimentar și al băuturilor ar trebui să adere la aceste bune practici pentru a oferi servicii excepționale clienților:

Salutați întotdeauna clienții

Pentru a oferi servicii excepționale pentru clienți, este esențial să zâmbiți și să le urați bun venit clienților. Aceasta stabilește tonul pentru restul întâlnirii lor.

Acordați atenție

A fi atent presupune să previi cerințele clienților și să acționezi prompt pentru a le rezolva. Aceasta include reumplerea paharelor cu apă, supravegherea meselor lor și oferirea de sugestii.

Tratați plângerile cu simpatie

A avea empatie în timp ce tratați reclamațiile este esențial pentru a oferi servicii de primă clasă clienților. Companiile ar trebui să ia în serios plângerile consumatorilor și să prezinte scuze sincere pentru orice inconvenient. În plus, acestea ar trebui să ofere remedii pentru problemă.

Oferiți servicii prompte

Serviciile rapide sunt esențiale în sectorul produselor alimentare și al băuturilor. Consumatorii anticipează că își vor primi rapid masa, iar membrii personalului ar trebui să fie conștienți de cerințele lor pentru a se asigura că experiența lor este impecabilă.

Furnizați alimente și băuturi sănătoase

Pentru a oferi servicii de primă clasă clienților, trebuie să oferiți alimente și băuturi de înaltă calitate. Companiile ar trebui să se asigure că meniul lor este bine conceput și că ingredientele sunt de înaltă calitate și proaspete.

Utilizarea tehnologiei

Afacerile cu alimente și băuturi pot îmbunătăți serviciile pentru clienți prin utilizarea tehnologiei. Aceasta implică furnizarea de meniuri digitale, permițând comenzi online și interacțiunea cu clienții pe rețelele de socializare.

În concluzie, oferirea unor servicii de calitate superioară pentru clienți este esențială în sectorul alimentar și al băuturilor. Aceasta duce la creșterea vânzărilor, la păstrarea clienților, la un marketing favorabil din gură în gură și la un avantaj competitiv. Întreprinderile trebuie să angajeze persoanele potrivite, să formeze personalul, să încurajeze un mediu bun, să personalizeze experiența și să reacționeze la feedback-ul clienților pentru a oferi servicii excepționale pentru clienți. Serviciile pentru clienți pot fi îmbunătățite prin aderarea la cele mai bune practici, cum ar fi salutul constant al clienților, atenția acordată, rezolvarea cu empatie a reclamațiilor, oferirea de servicii rapide, furnizarea de alimente și băuturi de înaltă calitate și valorificarea tehnologiei. Întreprinderile își pot asigura succesul și creșterea în anii următori dacă acordă o mare prioritate furnizării unui serviciu excelent pentru clienți.