Instagram

Categorii

Cele mai citite

Integrarea CRM folosind date în industria IT

CRM Integrations Using Data Insights in the IT Industry scaled

Datele sunt regele lumii avansate din punct de vedere tehnologic de astăzi, iar întreprinderile trebuie să le folosească pentru a rămâne în fața concurenței. Întreprinderile își pot gestiona legăturile și interacțiunile cu clienții cu ajutorul unui sistem de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM). Cu toate acestea, organizațiile pot dobândi informații care să le ajute să ia decizii mai bune și să își îmbunătățească rezultatele financiare atunci când CRM este combinat cu analiza datelor.

Unul dintre domeniile pe care datele și analizele au avut un impact este sectorul IT. Întreprinderile din acest sector pot folosi informații despre date pentru a-și îmbunătăți bunurile, serviciile și clientela. În acest articol, vom analiza modul în care integrarea CRM cu analiza datelor ajută companiile de tehnologie să rămână cu un pas înaintea concurenței.

Utilizarea integrărilor CRM și a informațiilor de date în sectorul IT:

Companiile pot obține cunoștințe utile din insight-urile de date despre clienții, rivalii și tendințele din industrie. Întreprinderile pot dobândi informații care ajută la îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor, la îmbunătățirea produselor și a experienței clienților prin integrarea sistemelor CRM cu soluții de analiză a datelor.

Iată câteva exemple de moduri în care companiile din domeniul IT ar putea utiliza interfețele CRM pentru a profita de cunoștințele despre date:

 

1.Personalizarea

Întreprinderile își pot personaliza bunurile și serviciile pentru a se adapta la cerințele specifice ale clienților lor prin utilizarea cunoștințelor de date. Întreprinderile pot afla mai multe despre interesele, acțiunile și tiparele de cheltuieli ale clienților lor prin studierea datelor clienților. Interacțiunile de asistență pentru clienți, inițiativele de marketing și sugestiile de produse pot fi toate adaptate cu ajutorul acestor date.

 

2.Analiza concurenților

Întreprinderile din industria tehnologică pot beneficia de insight-ul datelor pentru a fi cu un pas înaintea concurenței. Întreprinderile pot afla mai multe despre bunurile, serviciile și tacticile de marketing ale rivalilor lor prin evaluarea datelor din sistemul lor CRM și din alte surse. Ele pot utiliza aceste informații pentru a identifica domeniile în care își pot îmbunătăți serviciile și pot depăși concurența.

 

3. Retenția clienților

Prin recunoașterea cerințelor și preferințelor consumatorilor lor, întreprinderile își pot păstra clienții. Întreprinderile pot concepe eforturi de fidelizare adaptate analizând datele despre consumatori pentru a găsi modele și tendințe. Atât personalizarea experiențelor clienților, cât și creșterea loialității clienților sunt posibile prin utilizarea acestor date.

 

4.Previziuni

Întreprinderile din sectorul tehnologic își pot anticipa vânzările și veniturile cu ajutorul informațiilor din date. Întreprinderile pot genera previziuni precise cu privire la vânzările viitoare prin analizarea datelor anterioare privind vânzările pentru a găsi modele și tendințe. Alocarea eficientă a resurselor, gestionarea stocurilor și planificarea producției sunt posibile cu ajutorul acestor date.

 

Planificați implementarea și fluxul:

S-ar putea să fie dificil să implementați conexiunea CRM cu tehnologiile de analiză a datelor. Întreprinderile din industria tehnologică pot adera la următoarea strategie și flux de implementare:

 

1. Specificați obiectivele afacerii dvs.

Identificarea obiectivelor companiei dumneavoastră este primul pas în integrarea integrării CRM cu soluții de analiză a datelor. Ce obiective aveți pentru această integrare? Ce învățăminte sperați să obțineți din ea? Definiți în mod clar aceste obiective, astfel încât să puteți urmări progresul înregistrat în vederea atingerii lor.

 

2. Alegeți sistemul CRM corect

Alegeți un sistem CRM care funcționează cu software-ul de analiză a datelor pe care intenționați să îl utilizați. Aceste instrumente ar trebui să fie ușor de interfațat cu sistemul CRM.

 

3. Denumiți-vă sursele de date

Determinați sursele de date pe care le veți utiliza pentru a colecta cunoștințe. Acestea pot consta în informații din sistemul dvs. CRM, din alte resurse, cum ar fi social media, și din recenziile clienților.

 

4. Selectați instrumentele pentru analiza datelor

Alegeți tehnologiile de analiză a datelor care funcționează cu sistemul dvs. CRM și care vă pot furniza informațiile pe care le doriți. Aceste tehnologii ar trebui să fie capabile să interacționeze fără probleme cu platforma dvs. CRM.

 

5. Pregătirea și curățarea datelor

Datele pe care le veți utiliza pentru analiză trebuie să fie curățate și pregătite. Datele duplicate pot fi eliminate, formatele de date pot fi standardizate, iar valorile care lipsesc pot fi completate.

 

6. Examinați datele

Pentru a evalua datele și a dobândi informații, utilizați instrumentele de analiză a datelor. Acest lucru poate implica producerea de tablouri de bord, rapoarte și vizualizări care să evidențieze modele și tendințe.

 

7. Acționați în funcție de perspectivele dumneavoastră.

Utilizați informațiile dobândite prin intermediul analizei datelor. Acest lucru poate implica efectuarea de ajustări ale bunurilor, serviciilor, strategiilor publicitare sau interacțiunilor cu clienții.

 

8. Vedeți rezultatele

Fiți cu ochii pe efectele modificărilor dumneavoastră și urmăriți evoluția către obiectivele companiei dumneavoastră. Folosiți învățămintele rezultate din analiza datelor pentru îmbunătățiri și modificări suplimentare.

Cele mai bune practici ale sectorului IT pentru utilizarea informațiilor de date cu ajutorul integrărilor CRM:

Următoarele sunt câteva dintre cele mai bune practici pe care companiile din sectorul tehnologic le pot utiliza pentru a integra CRM cu data insights:

 

1. Stabiliți obiective concrete

Stabiliți scopuri și obiective corporative specifice înainte de a integra CRM și analizele de date. Procedând astfel, vă puteți monitoriza evoluția și vă puteți asigura că cunoștințele primite sunt utilizate în mod corespunzător.

 

2. Utilizați instrumentele adecvate

Alegeți un sistem CRM și soluții de analiză a datelor care funcționează bine împreună și care vă pot oferi informațiile pe care le doriți.

 

3. Pregătiți și curățați datele

Asigurați-vă că informațiile utilizate pentru analiză sunt corecte, curate și actuale. Acest lucru va garanta că învățămintele sunt demne de încredere și aplicabile.

 

4. Repetați analiza datelor

Luați decizii educate și examinați în mod regulat datele pentru a rămâne în fața concurenței.

 

5. Luați măsuri

Efectuați modificări și îmbunătățiri la bunurile, serviciile, inițiativele de marketing și practicile de deservire a clienților, folosind cunoștințele culese prin analiza datelor.

 

6. Urmăriți rezultatele

Urmăriți efectele modificărilor dumneavoastră și urmăriți evoluția către obiectivele companiei dumneavoastră. Folosiți învățămintele din analiza datelor pentru îmbunătățiri și modificări suplimentare.

Concluzie

În concluzie, utilizarea informațiilor de date cu interfețele CRM poate ajuta companiile de tehnologie să rămână în fața concurenței și să ia decizii înțelepte. Întreprinderile își pot adapta bunurile și serviciile, pot îmbunătăți experiența clienților și pot învinge concurența prin studierea datelor despre consumatori și a tendințelor pieței. Cu toate acestea, integrarea CRM cu software-ul de analiză a datelor poate fi o sarcină dificilă. Pentru a exploata cu succes informațiile despre date, întreprinderile din industria tehnologică ar trebui să adere la cele mai bune practici, cum ar fi stabilirea unor obiective clare, utilizarea instrumentelor adecvate, curățarea și pregătirea datelor, evaluarea periodică a datelor, luarea de măsuri în funcție de informații și monitorizarea rezultatelor.