Instagram

Categorii

Cele mai citite

Integrări CRM și conectivitate cu social media în industria publicitară

CRM Integrations and Social Media Connectivity in the Advertising Industry scaled

În ultimii zece ani, afacerile din domeniul publicității s-au schimbat radical, platformele de socializare devenind o cale vitală de conectare cu consumatorii și de implicare a acestora. Cu toate acestea, monitorizarea conturilor de social media poate fi dificilă, în special pentru întreprinderile mari cu o gamă largă de clienți. Integrările cu CRM au un rol în acest sens. În această postare, vom examina avantajele integrării CRM cu social media în sectorul publicității, precum și vom oferi o strategie de implementare și cele mai bune practici.

Avantajele integrărilor CRM și ale conectivității cu social media

Pentru întreprinderile din sectorul publicității, integrarea social media cu CRM poate oferi o serie de avantaje. Acestea constau în:

 

1. Creșterea implicării clienților

Platformele de social media oferă întreprinderilor posibilitatea de a interacționa cu clienții în timp real. Conexiunile CRM pot ajuta întreprinderile să monitorizeze și să răspundă la comunicările clienților de pe site-urile de socializare, crescând astfel angajamentul clienților în general.

 

2. O mai bună cunoaștere a consumatorilor

Platformele de social media oferă o multitudine de informații despre preferințele și comportamentul consumatorilor. Organizațiile pot dobândi informații mai bune despre comportamentul și preferințele consumatorilor prin conectarea social media cu sistemele CRM, ceea ce le permite să își personalizeze campaniile publicitare și mesajul.

 

3. Operațiuni îmbunătățite

Gestionarea manuală a conturilor de social media ar putea necesita mult timp și resurse. Organizațiile pot automatiza multe dintre sarcinile implicate în gestionarea conturilor de social media prin conectarea social media cu sistemele CRM, eliberând resurse pentru alte activități.

 

4. Un ROI de marketing mai mare

Organizațiile își pot îmbunătăți eforturile de publicitate pentru a-și direcționa mai bine publicul și pentru a crește ROI-ul de marketing prin dobândirea unor informații mai profunde despre comportamentul și preferințele clienților.

 

Flux și strategie de implementare

Este nevoie de o strategie și o execuție atentă pentru a conecta social media cu conexiunile CRM. Ca punct de plecare, luați în considerare strategia de implementare și fluxul care urmează:

 

Pasul 1: Stabiliți obiectivele și parametrii
Stabilirea obiectivelor precise ale proiectului și a indicatorilor cheie de performanță este crucială înainte de a începe faza de execuție. Astfel, va fi mai ușor să vă asigurați că integrarea este în concordanță cu obiectivele generale ale organizației și că dezvoltarea poate fi urmărită cu succes.

 

Pasul 2: Alegerea platformelor de social media
Alegerea rețelelor de social media pentru integrarea sistemului CRM vine în continuare. În timp ce faceți această alegere, este esențial să țineți cont de elemente precum datele demografice ale publicului, ratele de implicare și capacitățile de publicitate.

 

Pasul 3: Alegerea unei platforme CRM
Alegerea unei platforme CRM care permite integrarea social media este următorul pas. Printre alegerile proeminente se numără aplicația noastră.

 

Pasul 4: Configurați conturile de social media
Următorul pas este configurarea conturilor de social media, astfel încât acestea să poată fi conectate cu sistemul CRM atunci când platforma CRM a fost selectată. Platforma CRM va trebui să fie conectată la conturile de social media și vor trebui stabilite liniile directoare pentru urmărirea și gestionarea interacțiunilor din social media.

 

Pasul 5: Configurarea cartografierii și integrării datelor
Următoarea etapă constă în crearea conectivității și cartografierii datelor între sistemul CRM și rețelele de socializare. Acest lucru va presupune stabilirea de reguli pentru transferul de date între cele două sisteme, personalizarea câmpurilor de date și localizarea surselor de date.

 

Etapa 6: Instruirea utilizatorilor
Instruirea utilizatorilor cu privire la modul de utilizare eficientă a sistemului integrat este crucială după ce integrarea a fost configurată. Pentru a face acest lucru, se vor oferi instrucțiuni privind urmărirea și gestionarea interacțiunilor din social media în cadrul platformei CRM.

 

Etapa 7: Verificarea și îmbunătățirea
Sistemul integrat trebuie să fie monitorizat și optimizat pentru a se asigura că produce rezultatele necesare. Analiza comportamentului consumatorilor și a datelor privind performanța campaniilor va fi necesară pentru a identifica zonele cu probleme și pentru a ajunge la concluzii bazate pe date cu privire la modul în care se pot optimiza cel mai bine campaniile.

 

Cele mai bune abordări pentru integrarea social media cu CRM

 

Este esențial să respectați cele mai bune practici pentru a garanta succesul procesului de integrare. Acestea constau în:

 

1. Începeți cu anumite obiective în minte.

Este crucial să stabiliți obiective precise și KPI-uri pentru procesul de integrare, așa cum s-a indicat deja. Astfel, va fi mai ușor să vă asigurați că integrarea este în concordanță cu obiectivele generale ale organizației și că dezvoltarea poate fi urmărită cu succes.

 

2. Alegeți platformele corecte

Ce rețele de social media să se conecteze cu sistemul CRM trebuie să fie bine gândit. Este esențial să se selecteze platformele care sunt cele mai relevante pentru publicul pe care organizația încearcă să îl atingă, deoarece platformele diferite au date demografice ale publicului, rate de implicare și posibilități de publicitate diferite.

 

3. Garantați calitatea datelor
Calitatea datelor trebuie să fie prioritară pentru ca sistemul integrat să ofere date exacte și semnificative. Identificarea surselor de date și definirea unor linii directoare pentru transferul de date între site-urile de social media și sistemul CRM sunt necesare în acest sens.

 

4. Educați utilizatorii cu succes
Este esențial să oferiți utilizatorilor o instruire temeinică pentru ca aceștia să poată gestiona interacțiunile din social media în cadrul sistemului CRM. Pentru a garanta că utilizatorii pot utiliza eficient sistemul integrat, acest lucru poate implica oferirea atât a unei formări inițiale, cât și a unei asistențe continue.

 

5. Monitorizați și îmbunătățiți
Pentru a garanta că sistemul integrat produce rezultatele așteptate, este crucial să îl monitorizați în mod constant. Acest lucru presupune examinarea datelor privind comportamentul consumatorilor și eficiența marketingului pentru a identifica zonele cu probleme și pentru a face alegeri bazate pe date cu privire la modul de îmbunătățire a campaniilor.

 

Concluzie

Probabil că social media va continua să fie importantă pentru sectorul publicitar în anii următori. Organizațiile pot îmbunătăți interacțiunea cu clienții, pot obține informații mai bune despre aceștia, pot funcționa mai bine și pot stimula rentabilitatea investițiilor în marketing prin integrarea social media cu interfețele CRM. Cu toate acestea, pentru o implementare de succes sunt necesare o planificare riguroasă, un control riguros al calității datelor, o formare eficientă a utilizatorilor, o monitorizare continuă și o optimizare. Companiile pot conecta cu succes social media cu sistemele CRM și își pot atinge obiectivele de publicitate dacă respectă cele mai bune practici.