Oamenii de vânzări care posedă inteligență emoțională sunt capabili să accepte criticile în liniște. Ei nu se blochează și în schimb dau înapoi într-un mod respectuos. În plus, ei nu răspund niciodată furioși la critici sau reproșuri. Pentru că își prețuiesc clienții, ei fac eforturi să învețe și să accepte opiniile lor, mai degrabă decât să le insulte. hedonism obstrucționat
În plus, pâlnia de vânzări durează prea mult pentru a închide unele perspective. In aceste situatii, agentul de vanzari care este priceput emotional petrece mai mult timp si incheie pe o nota pozitiva.
Autorii EQ Edge, Steven Stein și Howard Book, susțin în cartea lor că talentele blânde sunt la fel de esențiale pentru a face afaceri, precum sunt abilitățile de vânzare greu.
Cercetătorii Peter Salavoy și John Mayer au inventat termenul „inteligență emoțională” (EQ sau EI), care a fost popularizat de Dan Goleman în cartea sa din 1995 „Emotional Intelligence: Why It Can Matter More Than IQ”.
Responsabilitate personală pentru reprezentanții de vânzări
Oamenii de vânzări buni cu coeficient de inteligență emoțională își asumă responsabilitatea pentru munca lor. Aceștia își asumă responsabilitatea pentru erorile și eșecurile lor și implementează simultan acțiuni preventive și de remediere. Drept urmare, ei oferă sugestii fezabile despre cum să procedați.