Instagram

Categorii

Cele mai citite

Obstacole tipice pentru echipele interfuncționale

Typical Obstacles for Cross functional Teams scaled

Construirea unei echipe interfuncționale are, fără îndoială, o valoare enormă, dar succesul nu este întotdeauna garantat. În realitate, mai mult de 75% dintre echipele interfuncționale sunt ineficiente.
Organizațiile întâmpină o serie de dificultăți care le pun în pericol performanța atunci când lucrează pentru a crește vizibilitatea, cooperarea și eficiența printr-o structură interfuncțională, inclusiv:

 

Direcție insuficientă

Recunoașterea avantajelor fiecărui departament și acordarea de aceeași greutate preocupărilor, obiectivelor și valorii acestora sunt componente cheie ale echipelor interfuncționale. Dar determinarea cine este în autoritate devine o provocare în această situație. În ciuda faptului că managerii și liderii de departamente au deja multe în platou, lucrătorii mai puțin experimentați ar putea să nu aibă perspectiva necesară pentru a reflecta cu acuratețe sarcinile îndeplinite de echipele lor.
De obicei, profesioniștii de nivel superior (cum ar fi directorii sau directorii) din fiecare departament ar servi ca primii lideri ai echipei până când predau responsabilitatea subordonaților lor, dacă activitatea devine prea consumatoare de timp. Acești membri ai echipei, totuși, sunt adesea total preocupați de obiectivele echipei lor și nu sunt în măsură să vadă o imagine mai largă, ceea ce provoacă alinierea greșită, frecarea interdepartamentală și lipsa de direcție strategică.
Organizațiile ar trebui să-și îndemne liderii să participe activ în echipele lor interfuncționale pentru a rezolva această problemă. Liderii ar trebui să aibă un interes puternic în a susține concentrarea asupra obiectivelor la nivel de companie (mai degrabă doar pe obiectivele specifice ale echipelor lor) prin includerea participării și succesului proiectelor lor interfuncționale ca criteriu de performanță pentru acele responsabilități de nivel superior.

 

Instrumente greșite

Fără instrumentele de asistență adecvate, afacerea dvs. poate pleda pentru echipe interfuncționale până când vacile vin acasă, dar nu își va putea atinge obiectivele. Pentru a evita creșterea volumului de lucru al echipelor dvs., ar trebui utilizată o abordare interfuncțională. Ca urmare, dacă instrumentele pe care le folosesc echipele dvs. sunt confuze sau incoerente, ar trebui fie să vă reduceți standardele, fie să faceți o investiție în alternative mai bune.
Echipele dvs. de vânzări și marketing, de exemplu, nu vor putea înțelege întregul scop al eforturilor lor de cooperare dacă folosesc o varietate de tehnologii deconectate pentru a-și îndeplini sarcinile. Deoarece datele se schimbă mereu, ei vor pierde timpul reintroducându-le în acele sisteme neconectate și vor fi întotdeauna în spatele acestor perspective. Echipele dvs. au nevoie de instrumente care pot interacționa între ele și sunt actualizate în mod constant pentru a deveni cu adevărat interfuncționale. Pe măsură ce firma dvs. se extinde, tehnologia ar trebui să permită schimbul de informații, crearea de planuri de colaborare și organizarea de proiecte și activități fără probleme.

 

Întâlniri prelungite, fără rezultat

Fiecare angajat din compania dumneavoastră este (ideal) deja ocupat să aibă grijă de munca lor. A fi depășit de întâlniri lungi și ineficiente care fură timp prețios de la sarcinile lor respective este ultimul lucru de care își doresc sau de care au nevoie. Deși este adevărat că un e-mail săptămânal sau chiar zilnic este insuficient pentru a garanta succesul echipelor interfuncționale, întâlnirile prelungite fără o agendă clară nu vor face altceva decât să-ți irită personalul.
Concentrați-vă pe rezolvarea problemelor, mai degrabă decât pe organizarea de sesiuni în care fiecare membru discută fiecare detaliu pe care îl consideră semnificativ. Încurajați membrii echipei să ofere probleme specifice, remedieri potențiale și idei despre modul în care colegii lor pot asista în timpul întâlnirii. Apoi, dezvoltați strategii bazate pe acțiune care le vor permite să obțină cu succes acele rezultate dorite.
Acest lucru poate fi ajutat și de instrumentele adecvate. Utilizați software care permite liderilor să atribuie rapid munca oamenilor în loc de a trimite un e-mail după întâlnire cu o listă de activități și sarcini ulterioare. Pentru a se asigura că nimic nu este trecut cu vederea, unele sisteme trimit chiar mementouri automate atunci când termenele limită se apropie.