Instagram

Categorii

Cele mai citite

Rolul povestirii în vânzări și dezvoltarea produsului

Sandy Bus 31 Single 07 scaled

Povestirea este un instrument puternic care poate fi folosit pentru a implica și a convinge publicul în vânzări și dezvoltarea de produse. Permite vânzătorilor și persoanelor care fac produse să se conecteze cu clienții lor la nivel emoțional, ceea ce nu pot face doar cu fapte și cifre. În lumea competitivă a vânzărilor și a dezvoltării de produse, trebuie să fiți capabil să spuneți o poveste care să se lipească de client și să îi facă produsele să prindă viață.

Unul dintre principalele motive pentru care poveștile funcționează atât de bine în vânzări și dezvoltarea de produse este că pot fi folosite pentru a face clientul să simtă că le înțelege. Când un agent de vânzări sau un dezvoltator de produse spune o poveste despre produsul sau serviciul pe care îl vinde, se pun în locul clientului și își imaginează cum va fi experiența lor. Acest lucru ajută vânzătorul și clientul să simtă că se cunosc și se înțelege, ceea ce poate fi foarte important pentru construirea încrederii și realizarea vânzării.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre utilizarea poveștilor în vânzări și dezvoltarea de produse este că acestea pot ajuta la explicarea unor idei sau concepte complicate. Adesea, produsele sau serviciile vândute sunt complicate și greu de înțeles. Poveștile pot ajuta la descompunerea acestor idei în bucăți mai ușor de înțeles și mai memorabile. Acest lucru face ca clientul să înțeleagă mai ușor ce este produsul și cum funcționează și, de asemenea, îl ajută pe client să-și amintească aceste informații mult timp după vânzarea.

Povestirea poate fi folosită și pentru a-i face pe oameni entuziasmați de un produs sau serviciu și pentru a-i face să aștepte cu nerăbdare. Poate fi folosit și pentru a ajuta oamenii să înțeleagă mai bine ideile complicate. Subliniind beneficiile și caracteristicile unice ale unui produs, agenții de vânzări și oamenii care îl produc pot face clienții entuziasmați și așteptați cu nerăbdare să-l cumpere. Acest lucru poate duce la mai multe vânzări și succes.

Povestirea este, de asemenea, o modalitate bună de a vă diferenția produsele și serviciile de cele ale concurenților. Făcând o poveste și o narațiune unică în jurul produsului, agenții de vânzări și dezvoltatorii de produse își pot deosebi produsul de celelalte de pe piață, subliniind ceea ce îl face unic și de ce este o alegere mai bună decât alte opțiuni.

Un alt lucru grozav despre utilizarea poveștilor în vânzări și dezvoltarea de produse este că pot fi folosite pentru a răspunde întrebărilor și preocupărilor clienților. Gândind în avans la obiecțiile și preocupările comune și abordându-le prin povești, agenții de vânzări și dezvoltatorii de produse pot calma grijile clienților și pot prezenta un argument mai puternic pentru produsul sau serviciul lor.

Povestirea poate ajuta, de asemenea, clienții să se simtă mai conectați la o marcă și să-i facă mai interesați de acesta. Spunand o poveste la care clientul se poate relaționa, oamenii de vânzări și dezvoltatorii de produse îi pot face să se simtă mai conectați emoțional cu marcă și produs. Acest lucru poate face clientul mai loial și probabil să cumpere din nou de la ei.

Povestirea nu este utilă numai din motivele enumerate mai sus, dar este și un instrument versatil care poate fi folosit într-o gamă largă de situații, cum ar fi demonstrații de produse, propuneri de vânzare, lansări de produse și campanii de marketing. Deoarece este atât de flexibil, poate fi utilizat eficient pe o gamă largă de canale de vânzări și marketing. Acest lucru face posibilă spunerea unei povești consistente și puternice clienților.

În cele din urmă, poveștile pot ajuta brandul și clientul să simtă că fac parte din același grup și că au aceleași valori. Spunand povești despre valorile și convingerile mărcii, oamenii de vânzări și dezvoltatorii de produse pot face clientul să simtă că au ceva în comun cu ei și că lucrează pentru același scop. Acest lucru ajută la construirea unei relații puternice și de durată cu clientul.

În cele din urmă, a spune povești este o parte cheie atât a vânzării, cât și a realizării de produse noi. Povestirea poate ajuta oamenii de vânzări și dezvoltatorii de produse să se implice și să convingă clienții, să construiască relații mai puternice și să stimuleze vânzările și succesul. Poate face acest lucru prin clarificarea ideilor complexe, creând entuziasm, diferențierea produselor, abordarea obiecțiilor, creșterea angajamentului și construirea unui sentiment de comunitate.