Instagram

Categorii

Cele mai citite

Sfaturi pentru creșterea vânzărilor în restaurante pe o piață competitivă

black woman running small business scaled

Din cauza concurenței intense din sectorul restaurantelor, poate fi dificil pentru orice companie să iasă în evidență și să producă venituri constante. O abordare bine gândită, care să acorde prioritate îmbunătățirii experienței clienților și creșterii loialității acestora, este esențială pentru succesul în acest sector. Într-o industrie încorsetată, există o serie de tehnici și metode care ar putea ajuta restaurantele să crească vânzările.

Mențineți un meniu variat și interesant.

Menținerea unui meniu atractiv și nou este unul dintre cele mai importante considerente atunci când se încearcă creșterea vânzărilor unui restaurant. Chiar dacă au fost clienți devotați în trecut, clienții pot sta departe de un meniu care este învechit și neinspirat. Adăugarea regulată de produse noi în meniu ajută la menținerea lucrurilor interesante și noi. Acest lucru poate atrage noi clienți care sunt interesați de produsele dvs. în plus față de a le oferi clienților fideli ceva nou de încercat.

Puneți ingredientele de calitate pe primul loc

Un alt aspect crucial care poate ajuta la creșterea vânzărilor în industria restaurantelor, care este foarte disputată, este calibrul componentelor folosite în mesele oferite. Clienții sunt din ce în ce mai pretențioși cu privire la ceea ce consumă, pe măsură ce sănătății și bunăstării li se acordă o mai mare atenție. Aceștia caută alimente de înaltă calitate, proaspete și nealterate de aditivi sau conservanți. Puteți să vă asigurați clienții că alimentele pe care le consumă sunt sănătoase și de o calitate excelentă, achiziționând ingredientele de la furnizori de încredere.

Oferiți oferte și reduceri

O altă metodă de succes pentru a stimula vânzările restaurantului este furnizarea de oferte speciale și reduceri. Consumatorilor le place să simtă că primesc o afacere bună, iar oferirea de reduceri poate atrage noi clienți și îi poate menține pe cei care revin. În plus, ofertele speciale pot stimula vânzările de articole de meniu cu evoluție lentă, precum și de articole noi din meniu.

Stabiliți un program de loialitate.

O altă strategie excelentă pentru stimularea vânzărilor este stabilirea unui club de fidelizare. Consumatorilor le place să se simtă apreciați și recunoscuți pentru devotamentul lor. Clienții se pot întoarce mai des și pot cheltui mai mulți bani dacă se oferă recompense pentru afaceri repetate. Acest lucru poate lua forma unor puncte care pot fi schimbate pentru cadouri gratuite, economii sau chiar acces exclusiv la produse din meniu în ediție limitată.

Acceptați tehnologia

Restaurantele care nu se adaptează la modul în care tehnologia modifică sectorul riscă să rămână în urmă. Tehnologia are o serie de aplicații potențiale pentru creșterea veniturilor restaurantelor. De exemplu, comenzile prin telefon mobil pot facilita clienților plasarea comenzilor și plata, accelerând totodată procedura de îndeplinire a comenzilor în restaurant. Prin creșterea vânzărilor în afara orelor de vârf, comenzile online pot ajuta un restaurant să genereze mai multe venituri pe tot parcursul zilei.

Creați evenimente

O altă strategie pentru creșterea vânzărilor în sectorul restaurantelor este organizarea de evenimente.
Acestea pot fi orice, de la o acțiune de caritate până la muzică live.
Prin organizarea de evenimente puteți atrage o nouă clientelă care altfel nu ar fi vizitat restaurantul dumneavoastră.
Evenimentele vă oferă, de asemenea, șansa de a vă evidenția opțiunile din meniu și de a încuraja clienții să vă viziteze din nou în viitor.

Folosiți rețelele de socializare pentru a vă promova compania

Utilizarea rețelelor de socializare pentru a vă face reclamă afacerii dvs. și pentru a stimula vânzările este o idee excelentă.
Puteți atrage noi clienți și vă puteți ține clienții obișnuiți la curent cu evenimentele viitoare prin dezvoltarea unei prezențe interesante în social media.
O altă tehnică excelentă pentru a crea rumoare și a face ca oamenii să vorbească despre afacerea dvs. este prin intermediul social media.

Puneți clientul pe primul loc

Când vine vorba de stimularea vânzărilor în restaurante, valoarea unui serviciu excelent pentru clienți nu poate fi subestimată.
Un serviciu excelent pentru clienți poate încuraja viitoarele reveniri ale clienților, deoarece clienții doresc să se simtă apreciați și apreciați.
Dezvoltă amabilitatea, concentrarea și cunoașterea meniului echipei tale.
Îndemnați-i să facă mai mult decât trebuie pentru a oferi o experiență memorabilă clienților.

Stabiliți un cadru care să promoveze masa

Un alt element crucial care ar putea ajuta la stimularea vânzărilor este dezvoltarea unui mediu care promovează servirea mesei.
Atmosfera unui restaurant poate influența experiența generală a patronilor și poate fi la fel de semnificativă ca și bucătăria în sine.
Asigurați-vă că decorul este atractiv din punct de vedere estetic, că iluminarea este acceptabilă și că temperatura este confortabilă.
O atmosferă adecvată poate atrage clienții să rămână mai mult timp, să facă comenzi mai mari și să revină mai târziu.

Evaluați și țineți evidența datelor de vânzări

În cele din urmă, urmărirea și studierea datelor privind vânzările poate ajuta la identificarea zonelor care necesită muncă și poate ajuta la creșterea vânzărilor.
Puteți afla care sunt cele mai populare și cele mai puțin populare produse din meniu, precum și care sunt cele mai aglomerate momente ale zilei, urmărind statisticile de vânzări.
Puteți utiliza aceste informații pentru a lua decizii bine fundamentate în ceea ce privește personalul, ofertele promoționale și ajustările meniului.

În concluzie, creșterea vânzărilor unui restaurant într-o industrie încorsetată este o provocare, dar realizabilă cu o abordare bine gândită.
Proprietarii de restaurante pot reuși în această industrie extrem de competitivă prin menținerea unui meniu diversificat, punând accentul pe ingrediente de înaltă calitate, oferind oferte speciale și reduceri, stabilind un program de loialitate, adoptând tehnologia, găzduind evenimente, folosind social media, concentrându-se pe serviciul clienți, promovând un mediu care încurajează servirea mesei și urmărind și analizând datele de vânzări.
Aceste indicații pot face ca o companie să iasă în evidență, să atragă noi clienți și să-i facă pe cei existenți să revină pentru mai mult, ceea ce, în cele din urmă, va crește vânzările și va duce la succes.