Instagram

Categorii

Cele mai citite

Știința vânzării fitness: înțelegerea nevoilor clientului dvs

sporty couple gym scaled

Vânzările sunt o parte vitală a oricărei afaceri de succes în sală de sport sau fitness în sectorul actual al fitness-ului. Secretul pentru a face o vânzare, indiferent dacă vindeți abonament, instruire privată sau sesiuni de grup, este să înțelegeți cerințele consumatorilor dvs. În această postare, ne vom uita la știința vânzării fitness și la modul în care vă puteți îmbunătăți înțelegerea cerințelor consumatorilor pentru a crește vânzările și a impulsiona expansiunea companiei.

În primul rând, este esențial să realizați că procesul de vânzare implică mai mult decât să-i convingeți să vă achiziționeze bunul sau serviciul. Aceasta implică determinarea cerințelor clienților dvs. și prezentarea modului în care centrul dvs. de fitness sau afacerea aferentă poate satisface aceste nevoi. Înțelegerea motivelor clienților dvs. este, prin urmare, una dintre cele mai importante componente ale fitness-ului de marketing.

De exemplu, unii oameni ar putea fi interesați să slăbească și doresc să se înscrie la o sală de sport pentru a face acest lucru. Alții ar putea dori să se înmulțească sau să câștige mai multă rezistență, în timp ce alții ar putea dori doar să se antreneze într-un cadru prietenos. Puteți face prezentarea de vânzări și ofertele de produse mai relevante pentru cerințele consumatorilor dvs., fiind conștienți de ceea ce îi motivează.

Cercetarea de piață este o metodă de a învăța despre motivele consumatorilor dvs. Pentru a afla ce apreciază ei la sala ta sau ce îmbunătățiri ar dori să vadă, poți să-ți chestionezi clienții actuali. De asemenea, puteți cerceta produsele pe care rivalii dvs. le vând în efortul de a găsi goluri pe piață pe care să le umple sala de sport.

Dezvoltarea unei relații cu consumatorii este un alt aspect important al fitness-ului de marketing. Mersul la sală poate fi intimidant pentru multe persoane, în special pentru cei care sunt începători în ceea ce privește exercițiile. Este responsabilitatea dvs. ca agent de vânzări să insufleți încredere și confort clienților dvs. atunci când iau decizia de a se alătura centrului sau clubului dvs. de fitness.

Oferirea de sugestii individualizate este o strategie puternică pentru stimularea relațiilor cu clienții tăi. Aceasta poate presupune propunerea anumitor cursuri sau planuri de exerciții care să le susțină obiectivele de fitness sau pur și simplu sugerarea anumitor momente ale zilei în care sala de sport este mai puțin aglomerată. Puteți dezvolta încredere și puteți crea o relație de lungă durată cu consumatorii dvs. demonstrându-le că sunteți interesat de succesul lor și că le înțelegeți cerințele.

Claritatea în comunicare cu privire la avantajele centrului dvs. de fitness sau a altei companii este la fel de importantă pentru stabilirea de parteneriate. Acest lucru presupune să vă concentrați asupra rezultatelor pe care clienții le pot anticipa după ce s-au alăturat sălii dvs. de sport, mai degrabă decât doar asupra serviciilor și facilităților pe care le oferiți.

De exemplu, puteți sublinia avantajele antrenamentului cu greutăți, cum ar fi densitatea osoasă mai mare, forța crescută și o postură mai bună, mai degrabă decât faptul că sala de sport are o sală de greutăți de ultimă oră. Puteți convinge oamenii să se înscrie în sala de sport sau în centrul dvs. de fitness, construind argumentul dvs. de vânzări în jurul rezultatelor la care le pasă.

Dintre toate, vânzarea de fitness implică mai mult decât o singură tranzacție. Este vorba de a forma legături durabile cu clienții tăi și de a le păstra în timp. Din acest motiv, este esențial să implementați un plan de retenție puternic.

A oferi clienților tăi încurajare și asistență constantă este o tactică de reținere de succes. Acest lucru ar putea însemna furnizarea de regimuri de antrenament personalizate, oferirea de acces la antrenori de nutriție sau chiar organizarea de activități distractive și antrenante, cum ar fi concursuri de fitness în grup. Vă puteți menține clienții interesați și inspirați pentru a-și continua călătoria de fitness cu dvs., promovând un sentiment de comunitate și sprijin în jurul sălii de sport sau al afacerii dvs. de fitness.

Oferirea de stimulente și premii pentru atingerea reperelor de fitness este o tactică suplimentară de reținere de succes. De exemplu, puteți oferi clienților care participă la un anumit număr de sesiuni o lună gratuită de abonament sau le puteți oferi clienților care ating anumite obiective de putere sau de reducere a greutății o reducere la antrenamentul personal. Puteți stimula loialitatea clienților și puteți reduce rata de pierdere prin recompensă clienții care continuă să vă viziteze sala de sport sau centrul de fitness și rămân cu obiectivele lor de fitness.

Prin urmare, dezvoltarea conexiunilor cu consumatorii, înțelegerea cerințelor și motivațiile acestora și articularea în mod corespunzător a avantajelor afacerii dvs. de fitness sau de fitness sunt toate componente importante ale științei marketingului fitness-ului.