Instagram

Categorii

Cele mai citite

Tehnici inovatoare de vânzare pentru cluburi de fitness

sports group standing gum scaled

Mai multe persoane ca oricând caută să-și îmbunătățească sănătatea și bunăstarea, ceea ce determină un boom în domeniul fitness-ului. Cu toate acestea, să optimizați vânzările și să rămâneți în topul tendințelor ar putea fi dificil, având în vedere atât de multe săli de sport, studiouri și antrenori care luptă pentru clienți. Am adunat sfaturi despre cum să creșteți vânzările și să obțineți venituri de la experți de top în fitness pentru a vă ajuta să prosperați în acest domeniu.

Concentrați-vă pe construirea de relații
Construirea de legături de încredere cu clienții dvs. este unul dintre cele mai importante elemente ale vânzărilor în afacerea de fitness. Chalene Johnson, o femeie de afaceri și autoare în sectorul fitness-ului, afirmă că „relațiile conduc totul în afaceri, în special în industria fitness”. În loc să încerce pur și simplu să le vândă ceva, ea subliniază valoarea de a-ți asculta clienții și de a-i cunoaște personal. Puteți genera clienți devotați, care sunt mai înclinați să vă recomande compania prietenilor și familiei lor, stimulând un sentiment de comunitate și încredere.

Oferă teste și sfaturi gratuite
Oferirea clienților potențiali de teste sau consultații gratuite este o altă tehnică de vânzare de succes în sectorul fitness-ului. Acest lucru le permite clienților să încerce metoda dvs. de antrenament, studioul sau instalația fără a se angaja. Puteți arăta clientului valoarea ofertei dumneavoastră și puteți stabili încredere prin prezentarea unui eșantion al serviciilor dumneavoastră. Orice rezerve pe care le-ar putea avea cu privire la angajamentul la un membru sau un program pot fi eliminate prin aceasta.

Faceți experiența clientului excepțională
Sectorul fitness-ului este destul de tăios, așa că menținerea clienților fericiți și creșterea vânzărilor depind de oferirea unui serviciu clienți de top. Acest lucru este mai presus și dincolo de a vă asigura că clienții dvs. au o experiență grozavă, de la zâmbetul când îi întâlniți până la consultarea cu ei după antrenamente pentru a vedea cum se descurcă. De asemenea, presupune să fii receptiv la dorințele și grijile lor și să mergi mai sus și mai sus pentru a-i ajuta și consola.

Puneți mai mult accent pe beneficii decât pe caracteristici
Este esențial să subliniați avantajele serviciilor dvs. de fitness, mai degrabă decât doar caracteristicile lor atunci când le comercializați. De exemplu, subliniați avantajele pentru sănătate pe care le-ar primi clienții dvs. din utilizarea echipamentelor și facilităților de la sala de sport, în loc să le promovați. Sănătatea cardiovasculară îmbunătățită, mai multă vigoare și rezistență și o scădere a stresului sunt câteva exemple în acest sens. Puteți prezenta un argument puternic pentru serviciile dvs. care se referă la dorințele și aspirațiile consumatorilor dvs. concentrându-vă asupra avantajelor.

Construirea credibilității prin dovezi sociale
În sectorul fitness-ului, dovada socială este un instrument important, deoarece stimulează credibilitatea și încrederea clienților. Acestea pot consta în aprobări ale clienților, imagini înainte și după sau postări pe rețelele sociale care afișează studioul sau sala de sport. Puteți încuraja clienții potențiali să devină clienți plătitori, subliniind realizările clientelei dumneavoastră și prezentând rezultatele pe care le pot obține prin utilizarea serviciilor dumneavoastră. Această tehnică este cunoscută ca crearea unui sentiment de dovadă socială.

Oferiți suport și motivație continuă
Nu este suficient în sectorul fitness să oferiți doar un abonament sau un plan de antrenament și să permiteți consumatorilor să se descurce singuri. Este esențial să oferi încurajare și asistență constantă pentru a menține angajamentul și angajamentul clienților tăi pentru a optimiza vânzările și reținerea. Acest lucru ar putea implica coaching individualizat, urmărirea progresului sau participarea la activități de grup care promovează un sentiment de sprijin și apartenență. Vă veți crește șansele de a păstra consumatorii pe termen lung prin promovarea unei atmosfere în care aceștia se simt încurajați și sprijiniți.

Folosiți tehnologia pentru a îmbunătăți experiența clienților
Afacerea de fitness a cunoscut o revoluție tehnologică recent, iar tehnologia poate fi o armă puternică pentru creșterea vânzărilor și îmbunătățirea experienței consumatorului. Acest lucru poate implica utilizarea aplicațiilor pentru a ține evidența exercițiilor, oferirea de coaching online sau sfaturi alimentare sau utilizarea tehnologiei portabile pentru a urmări progresul. Utilizând tehnologia, le puteți oferi clienților o experiență mai personalizată, mai practică și mai interesantă, care poate crește vânzările și loialitatea clienților.