Instagram

Categorii

Cele mai citite

Rolul povestirii în vânzări și dezvoltarea produsului

Sandy Bus 05 Single 10 scaled

Povestirea este un instrument puternic care poate fi folosit în multe moduri pentru a vinde produse și a crea altele noi. Este o modalitate bună de a împărtăși idei, de a construi relații și de a-i determina pe oameni să facă lucruri. În vânzări, puteți intra în legătură cu potențialii clienți și îi puteți ajuta să vadă valoarea unui produs sau serviciu, spunându-le o poveste. Povestirea poate fi folosită în dezvoltarea de produse pentru a crea o viziune pentru un produs și a împărtăși acea viziune cu echipa care îl realizează.

În vânzări, a spune o poveste este o modalitate de a cunoaște un posibil client la un nivel mai personal. Oamenii de vânzări își pot construi încrederea și își pot cunoaște mai bine clienții potențiali spunându-le povești care se referă la nevoile, dorințele și punctele lor dure. De exemplu, un agent de vânzări care vinde software CRM proprietarilor de afaceri mici le-ar putea spune cum software-ul a ajutat un alt proprietar de afaceri mici să-și eficientizeze operațiunile și să câștige mai mulți bani. Acest tip de poveste îl ajută pe potențial client să vadă cum îl va ajuta produsul, ceea ce îi face mai probabil să-l cumpere.

Povestirea poate ajuta, de asemenea, să diferențieze un produs sau un serviciu de cele similare. Oamenii de vânzări își pot face produsele să iasă în evidență în mintea potențialilor clienți, spunând povești despre caracteristicile și beneficiile unice ale produselor lor. De exemplu, un agent de vânzări pentru o mașină de lux ar putea spune o poveste despre modul în care tehnologia avansată și designul elegant al mașinii o fac să iasă în evidență față de alte mașini din clasa sa. Acest tip de poveste ajută prospectul să vadă produsul într-un mod nou și îl face să iasă în evidență față de alte produse care fac același lucru.

În dezvoltarea de produse, poveștile sunt o modalitate excelentă de a crea o viziune pentru un produs și de a împărtăși acea viziune cu oamenii care lucrează la el. Managerii de produs pot ajuta pe toată lumea să înțeleagă scopul și obiectivele unui produs, spunând povești despre modul în care va fi utilizat și despre cum va afecta clienții. Acest lucru este important pentru că ajută echipa să rămână concentrată asupra obiectivului final și să vadă o imagine de ansamblu asupra a ceea ce lucrează.

De asemenea, puteți folosi povești pentru a-i determina pe oameni să fie interesați și entuziasmați de un produs. Managerii de produs pot determina echipa care lucrează la un produs entuziasmată și motivată, spunând povești despre caracteristicile și beneficiile acestuia. Acest lucru este important deoarece menține echipa interesată și motivată în timpul procesului de dezvoltare, ceea ce poate duce la un rezultat mai bun.

Povestirea poate fi folosită și pentru a obține feedback de la clienți și pentru a ține cont de ideile acestora atunci când fac produse noi. Managerii de produs pot învăța multe despre cum să îmbunătățească un produs, auzind povești despre cum îl folosesc clienții și ce probleme au. Aceste informații pot fi apoi utilizate pentru a face modificări produsului care să răspundă mai bine nevoilor clienților.

În concluzie, poveștile sunt un instrument puternic care poate fi folosit în multe moduri pentru a vinde produse și a veni cu altele noi. Poate fi folosit pentru a intra în contact cu clienții potențiali, pentru a diferenția un produs de concurenții săi, pentru a crea o viziune pentru un produs, pentru a determina o echipă care lucrează la el încântată și motivată și pentru a ține cont de nevoile clienților atunci când face un produs. Spunând bine poveștile, agenții de vânzări și managerii de produs pot oferi clienților și membrilor echipei o experiență mai semnificativă și mai memorabilă.