Instagram

Categorii

Cele mai citite

Un instrument puternic pentru vânzarea și reînnoirea polițelor este software-ul CRM de asigurări.

1099 1 scaled

Veți fi șocat să aflați că asigurările sunt încă scăzute într-o națiune precum India.

Ibef estimează că, în exercițiul financiar 21, întreaga rată de penetrare a asigurărilor (primele ca procent din PIB) a fost de doar 4,2%, lăsând o piață neexploatată considerabilă. Dar este încă una dintre industriile de top din națiune care se extinde.

Sunt mai multe obstacole!

În primul rând, capitalul insuficient cu asigurătorii ar putea fi cauza unei pătrunderi slabe a asigurărilor. Lipsa de finanțare afectează, de asemenea, starea lor financiară și face dificilă extinderea amprentei în zonele neexploatate.

A doua componentă importantă a experienței clientului este tonul. Doar 15% dintre consumatorii de asigurări sunt mulțumiți de experiența digitală actuală, 88% dintre clienți solicitând mai multă personalizare de la furnizorii lor. demonstrând necesitatea ca asigurătorii să acorde prioritate experienței în strategia lor corporativă. Una dintre cele mai importante dificultăți cu care se confruntă asigurătorii este cum să îmbunătățească experiența clientului.

Să trecem la răspunsuri!

Cum ar putea tehnologia să îmbunătățească reînnoirea și păstrarea politicilor?
Utilizarea tehnologiilor sofisticate, cum ar fi software-ul CRM (Insurance Customer Relationship Management), poate rezolva cu succes probleme care necesită metodologii complexe de rezolvare a problemelor. Important, Insurance CRM poate face reînnoirea mai eficientă și mai puțin predispusă la erori, economisind timp și reducând erorile. În plus, încercați să implicați clienții în moduri noi pentru a crește retenția.

  • Dar ce este un CRM pentru asigurări?

Un sistem care satisface cerințele specifice ale brokerilor de asigurări și companiilor de asigurări este cunoscut sub numele de CRM de asigurare. Un CRM de asigurări vă poate ajuta să gestionați diferite polițe într-un singur sistem, să automatizați sarcinile către angajații corespunzători și să vă organizați toate clienții potențiali și reclamațiile.

Cum poate CRM de asigurări să sporească reînnoirea și păstrarea polițelor?

Sunt diferiți pași implicați; să le evidențiem pe cele mai importante:

  1. Automatizarea și digitizarea procedurii laborioase
  2. Găsirea celor mai bune clienți potențiali
  3. Procedura de îmbarcare lină
  4. Gestionarea documentelor digitale
  5. Ușurați reînnoirile
  6. Promoții de vânzări

1. Folosirea asigurărilor pentru a digitaliza și automatiza o procedură laborioasă CRM:

Integrarea polițelor este adesea o barieră semnificativă pentru asigurători. Deoarece este o procedură îndelungată, care necesită timp, atât asigurătorii, cât și clienții trebuie să o parcurgă. Utilizarea software-ului CRM pentru asigurări asigură eliminarea tuturor documentelor manuale.

Va îmbunătăți atât producția, cât și execuția agenților de asigurări. Multe CRM de asigurări includ OCR încorporat pentru a simplifica procesul de verificare.

Mai mult, funcția de gestionare a documentelor. Compania de asigurări are acces mobil la toate documentele importante.

 

2. Alegerea celor mai bune clienți potențiali:

Înțelegerea și conștientizarea istoriei contextuale a clienților potențiali este crucială. Agenții de asigurări pot înțelege mai bine istoria clienților, nevoile, preferințele, locațiile, datele demografice etc., utilizând modulul client 360*.

Asigurătorii pot viza tipul corect de clienți acordând acestor clienți potențiali scoruri pe baza acestor caracteristici.

3. Un proces de înscriere rapid și ușor:

Majoritatea planurilor de asigurare sunt complexe și includ mai mulți termeni și condiții. Este esențial ca agenții de asigurări să explice totul clientului pentru a preveni orice neînțelegeri și pentru polița care este în cele din urmă aleasă.

Integrarea și educația continuă oferă transportatorilor cea mai bună modalitate de a stimula loialitatea și afinitatea față de brand, așa cum a menționat Deloitte. Brokerii dvs. obțin o înțelegere mai profundă a clienților dvs. integrându-vă sistemele, datele și oamenii. Acest lucru accelerează procesul de aplicare și deschide calea pentru parteneriate durabile, permițând brokerilor să obțină o perspectivă mai cuprinzătoare asupra clienților lor și să ofere servicii și comunicații specializate.

Asigurătorul este capabil să adune și să valideze informațiile despre consumatori în timp real, datorită procedurii de onboarding prin mobil. În plus, elimină procesul dificil și consumator de timp de scanare și încărcare a documentelor.

4. Facilitarea procesului de reînnoire:

În lumea asigurărilor, procedura de reînnoire este vitală. În plus, dacă procedura de reînnoire durează mult timp, ar fi o provocare pentru dvs. să creșteți rata de reținere a reînnoirii.

Un sondaj a constatat că 14% dintre consumatori nu primesc notificări de reînnoire de la furnizorul lor.

Înțelegerea și prezicerea comportamentului consumatorilor este esențială pentru păstrarea clienților de asigurări și pentru maximizarea potențialului CRM de asigurări, în special în ceea ce privește reducerea ratei de pierdere pentru consumatorii vulnerabili.

Software-ul de reînnoire a asigurărilor ajută frecvent la procedura de reînnoire. Strategiile eficiente de păstrare a asigurărilor necesită un marketing bine gândit, multicanal, direcționat, alimentat de date inteligente ale consumatorilor. Tehnici precum distribuirea ofertelor personalizate la momentul potrivit cu mesajul potrivit, legarea comunicațiilor de semnale bazate pe comportament etc. sunt doar câteva exemple.

5. Managementul documentelor digitale:

Gestionarea documentelor este extrem de importantă pentru menținerea și creșterea satisfacției clienților. Companiile de asigurări irosesc frecvent timp prețios obținând, regăsind și întreținând documentele clienților.

Gestionarea documentelor digitale garantează o procedură simplificată a documentelor fără hârtie. În plus, îi ajută pe agenții de asigurări să conecteze date cruciale și să îmbunătățească operațiunile din mai multe echipe.

În plus, servește ca un depozit de documente considerabil pentru companiile de asigurări, permițându-le să gestioneze toate documentele, inclusiv formularele de reclamație, dosarele de caz și altele, într-o singură locație pentru o eficiență sporită și un răspuns rapid.

6. Utilizați software-ul dvs. CRM de asigurări pentru a derula campanii de vânzări:

Cu capacitatea Insurance CRM de a centraliza, compila și automatiza datele clienților și procedurile de reînnoire. Facilitează promovarea vânzărilor de asigurări pentru inițiativele de marketing personalizate.

O serie de pași planificați, bine organizați, luați pentru a îndeplini un anumit obiectiv de vânzări, adesea sensibil la timp, într-un interval de timp dat. Aceste campanii sunt implementate cu intenția de a crește vânzările de polițe și veniturile pentru afacerea de asigurări și sunt create pentru a viza anumite categorii de clienți. În plus, există șansa de a înregistra și de a evalua actualizările de campanie în momentul de față și de a primi feedback rapid cu privire la obiective.

În plus, garantează că asigurătorul vinde mai multă asigurare în timpul alocat.

Pentru a gestiona interacțiunile cu clienții, pentru a menține informațiile despre politică și pentru a automatiza procedurile de reînnoire, companiile de asigurări trebuie să utilizeze software-ul CRM de asigurări. Programul ajută companiile de asigurări să se angajeze eficient cu clienții lor, ceea ce poate spori ratele de reținere și satisfacție a clienților.

Acesta permite furnizorilor de asigurări să acceseze rapid și simplu datele despre clienții lor, inclusiv detaliile polițelor, informațiile de contact și istoricul daunelor. Software-ul poate fi, de asemenea, cuplat cu alte sisteme, cum ar fi sistemele de administrare a polițelor, permițând companiilor de asigurări să urmărească și să gestioneze datele clienților pe mai multe platforme fără probleme.