Instagram

Categorii

Cele mai citite

Utilizarea unor integrări media ale CRM pentru a îmbunătăți managementul relațiilor cu clienții

Using media integrations of CRM to improve customer relationship management scaled

Pentru organizațiile de toate dimensiunile și din toate sectoarele, managementul relațiilor cu clienții (CRM) a apărut ca un instrument critic. Face posibil ca companiile să consolideze conexiunile cu consumatorii în timp, să accelereze comunicațiile și să obțină date perspicace. Semnificația CRM în sectorul media nu poate fi subliniată. Pentru a genera venituri și a se extinde, firmele media depind de o bază de consumatori devotați și activi. Organizațiile media își pot îmbunătăți interacțiunile cu clienții folosind integrările CRM pentru a oferi o experiență mai individualizată și mai simplă. Această postare va trece printr-un caz de utilizare pentru integrările CRM în afacerea media, un plan și flux pentru implementare și cele mai bune practici pentru optimizarea avantajelor conexiunilor CRM.

 

Integrari CRM in media: imbunatatirea managementului relatiilor cu clientii

Conexiunile CRM pot fi aplicate în mai multe moduri pentru a îmbunătăți gestionarea relațiilor cu clienții în sectorul media. Multe cazuri includ:

 

1.Personalizarea

Experiența clienților poate fi adaptată prin conectori CRM. Companiile pot afla despre gusturile și comportamentul clienților lor studiind datele despre clienți. Apoi, folosind aceste date, pot fi făcute conținut și recomandări personalizate, precum și inițiative de marketing direcționate. De exemplu, orice program de streaming folosește interfețele CRM pentru a oferi spectatorilor recomandări de conținut bazate pe modelele lor de vizionare.

 

2.Comunicare

Conexiunile CRM pot face mai ușor pentru companii să comunice cu clienții lor. Utilizarea chatbot-urilor și a mesageriei automate permite firmelor media să ofere o asistență rapidă și eficientă pentru clienți. Acest lucru poate spori loialitatea și satisfacția clienților. De exemplu, orice program de știri folosește chatboți pentru a răspunde la întrebările solicitate frecvent ale publicului.

 

3.Analiza datelor

Organizațiile media pot obține și evalua informații utile despre date cu ajutorul conectorilor CRM. Companiile își pot înțelege mai bine publicul prin monitorizarea interacțiunii și comportamentul clienților. Emiterea de judecăți bazate pe date și îmbunătățirea tacticilor de marketing sunt ambele posibile prin utilizarea acestor informații. Orice ziar, de exemplu, urmărește activitatea consumatorilor și dezvoltă campanii de marketing personalizate folosind interfețe CRM.

Flux și Strategie de Implementare

Companiile ar trebui să respecte aceste linii directoare pentru a construi integrări CRM în sectorul media.

 

1. Stabiliți obiective

Identificarea obiectivelor integrării CRM este prima etapă. Acest lucru va ajuta organizațiile să identifice caracteristicile și integrările necesare pentru a-și îndeplini obiectivele.

 

2.Alegeți o platformă CRM.

Companiile ar trebui să aleagă o platformă CRM care să se potrivească nevoilor lor după ce și-au determinat obiectivele.

 

3. Combinarea surselor de date

Următorul pas este ca companiile să încorporeze surse de date în platforma lor CRM. Informațiile clienților de pe rețelele sociale, e-mail și alte canale sunt incluse în aceasta.

 

4. Examinați datele

Companiile pot începe să analizeze comportamentul și interacțiunea clienților odată ce datele au fost încărcate în platforma CRM. Acest lucru va oferi informații care pot fi utilizate pentru a clarifica tacticile de marketing și pentru a personaliza întâlnirea cu clienții.

 

5. Introduceți mesageria automată

Companiile pot folosi chatbot și mesageria automată pentru a simplifica comunicarea. Serviciul pentru clienți și timpii de răspuns se vor îmbunătăți ca urmare.

 

6. Dezvoltați inițiative de marketing direcționate

Companiile pot concepe programe de marketing personalizate folosind mesaje automate și informații despre date. Aceste reclame vor fi adaptate în funcție de gusturile și comportamentul publicului țintă.

 

7.Urmăriți și modificați

În cele din urmă, companiile ar trebui să urmărească eficacitatea integrărilor lor CRM și să facă orice îmbunătățiri. Acest lucru va garanta că integrările îndeplinesc obiectivele organizației și aduc avantajele dorite.

 

Tehnici ideale

Companiile ar trebui să adere la următoarele bune practici pentru a profita la maximum de integrările CRM în sectorul media:

 

1.Personalizarea

Pentru a face experiența clientului mai distinctă, utilizați conectori CRM. Acest lucru va crește participarea și aderarea.

 

2.Comunicare

Chatbot-urile și mesageria automată pot accelera comunicarea. Serviciul pentru clienți și timpii de răspuns se vor îmbunătăți ca urmare.

 

3.Analiza datelor

Luați decizii bazate pe date și îmbunătățiți strategia de marketing prin utilizarea informațiilor despre date.

 

4. Inițiative specifice de marketing

Dezvoltați campanii de marketing personalizate, direcționate, bazate pe gusturile și comportamentul publicului dvs. țintă.

 

Strategie de implementare și pipeline pentru utilizarea integrărilor CRM în media pentru a îmbunătăți managementul relațiilor cu clienții

 

1. Înainte de a integra un CRM cu media, decideți asupra obiectivelor și nevoilor dvs. de afaceri.

 

2. Decideți care software CRM corespunde cel mai bine nevoilor și obiectivelor dvs. și asigurați-vă că interacționează cu canalele dvs. media.

 

3. Specificați metoda dvs. de implementare a integrării CRM într-un plan de proiect.

 

4. Definiți părțile interesate importante și oferiți fiecărui membru al echipei propriile roluri și îndatoriri.

 

5. Creați o cronologie a proiectului și atribuiți resursele în conformitate cu aceasta.

 

6. Oferiți instruire personalului dumneavoastră despre cum să utilizați programul CRM și cum să îl integrați cu canalele dumneavoastră media.

 

7.Configurați maparea datelor pentru a garanta că datele platformelor dvs. media pot fi preluate și stocate de programul CRM.

 

8. Creați linii directoare pentru securitatea și integritatea datelor și asigurați-vă că toate datele sunt păstrate private și protejate.

 

9. Adaptează-ți programul CRM la nevoile specifice ale firmei tale media.

 

10. Înainte de a-l implementa în întreaga afacere, testați-vă în mod corespunzător integrarea CRM.

 

11.Verificați eficiența integrării dvs. CRM și efectuați orice modificări sau îmbunătățiri necesare.

 

12. Evaluați și îmbunătățiți în mod continuu integrarea dvs. CRM în funcție de comentariile echipei și ale clienților dvs.

 

Practici recomandate pentru integrările CRM în mass-media pentru a îmbunătăți managementul relațiilor cu clienții

 

1. Când alegeți un software CRM și îl conectați la canalele de social media, obțineți o înțelegere clară a obiectivelor și cerințelor afacerii dvs.

 

2. Verificați dacă software-ul CRM pe care îl alegeți este scalabil, versatil și capabil să se adapteze cerințelor în schimbare ale companiei dvs. De asemenea, ar trebui să poată interfața cu canalele dvs. media.

 

3. Stabiliți reguli și standarde clare pentru protecția și integritatea datelor și instruiți-vă personalul despre cum să utilizați software-ul CRM și cum se integrează cu platformele dvs. sociale.

 

4. Monitorizați în mod continuu eficiența integrării dvs. CRM și, pe baza feedback-ului clienților și a celor mai bune practici din industrie, faceți orice modificări sau upgrade-uri necesare.

 

5. Faceți mai eficiente inițiativele dvs. de marketing și publicitate utilizând analiza datelor pentru a obține informații despre interesele și acțiunile clienților dvs.

 

6. Adăugați personalizare comunicărilor dvs. de marketing și publicitate pentru a oferi clienților o experiență mai relevantă și mai captivantă.

 

7. Folosiți automatizarea pentru a vă face procedurile de marketing și publicitate mai eficiente și mai puțin intensive în muncă.

 

8. Creați o buclă de feedback cu clienții dvs. pentru a vă asigura că le îndepliniți dorințele și așteptările.

 

9. Evaluați și îmbunătățiți întotdeauna integrarea dvs. CRM în lumina evoluțiilor pieței, a progreselor tehnice și a feedback-ului clienților.

 

10. Utilizați integrarea dvs. CRM pentru a stabili legături de durată cu clienții dvs. și a aduna o clientelă devotată.

 

Concluzie

Gestionarea relațiilor cu clienții este crucială pentru stabilirea unei baze de clienți devotați și pentru stimularea dezvoltării veniturilor în sectorul media. Companiile media pot dobândi o perspectivă de 360 de grade asupra consumatorilor lor, își pot automatiza procedurile de marketing și publicitate și pot oferi clienților experiențe personalizate prin combinarea software-ului CRM cu platformele media. Cu ajutorul integrărilor CRM, firmele media își pot îmbunătăți gestionarea relațiilor cu clienții și pot obține succes pe termen lung utilizând strategia de implementare și cele mai bune practici descrise în acest articol. Pentru a satisface cerințele și așteptările consumatorilor lor pe măsură ce industria media se dezvoltă în continuare, este esențial ca organizațiile media să rămână în fruntea curbei și să utilizeze tehnologia de ultimă oră și cele mai bune practici.