Instagram

Categorii

Cele mai citite

VELUX Aduce Revolutia Durabilitatii: Living Places Copenhaga cu Sapte Prototipuri

VELUX

Grupul VELUX, lider global in industria ferestrelor de mansarda, a deschis portile proiectului Living Places Copenhaga, un concept revoluționar in colaborare cu partenerii EFFEKT si Artelia. Acest proiect aduce in prim-plan șapte prototipuri care schimba radical modul in care privim constructiile durabile si ofera solutii inovatoare pentru a face locuintele mai ecologice si accesibile.

Redefinirea Constructiilor Durabile

Living Places Copenhaga nu este doar un concept – este o schimbare de paradigma in constructiile durabile. Acest proiect demonstreaza ca putem construi locuinte cu o amprenta de carbon semnificativ mai mica, de doar 3,8 kg CO2/m2/an, fata de cerinta legala daneza de 12 kg CO2/m2/an. Si surprinzator, aceste locuinte pot fi construite la un pret comparabil cu casele traditionale, facand astfel traiul sustenabil accesibil pentru toti.

Intr-o lume in care sectorul cladirilor reprezinta 34% din consumul global de energie si 37% din emisiile globale de CO2, proiectul Living Places Copenhaga este un pas important in directia corecta. Constienti de necesitatea unor solutii cu emisii reduse de dioxid de carbon, Grupul VELUX si partenerii sai au creat acest concept vizionar care abordeaza provocarile climatice si de sanatate ale lumii noastre.

Un Angajament pentru Sustenabilitate

Grupul VELUX a demonstrat angajamentul sau ferm pentru gasirea de solutii durabile in constructii si pentru crearea unui viitor mai constient din punct de vedere ecologic. Tina Mayn, Vicepresedinte Executiv pentru Produse in cadrul Grupului VELUX, subliniaza importanta acestui proiect:

„Acest proiect este un exemplu de bune practici al modului in care constructia de locuinte mai durabile si mai sanatoase poate aborda provocarile climatice din industria noastra si poate imbunatati sanatatea oamenilor. Prin Living Places Copenhaga, demonstram ca un climat interior sanatos este crucial, avand in vedere ca ne petrecem 90% din timp in interior.”

Principiile Proiectului

Proiectul Living Places Copenhaga se bazeaza pe cinci principii cheie: sanatate, accesibilitate, simplitate, durabilitate in timp si scalabilitate. Aceste principii pot fi aplicate atat cladirilor noi, cat si celor existente, deschizand calea catre un viitor durabil si incluziv.

Grupul VELUX, EFFEKT, Artelia si Enemarke & Petersen au efectuat o evaluare amanuntita a ciclului de viata a materialelor, designului si tehnicilor de constructie pentru a reduce impactul asupra mediului si a minimiza emisiile de carbon. Acest proiect demonstreaza ca practicile de constructie durabila sunt fezabile cu tehnologia si cunostintele actuale si ar trebui sa fie adoptate la scara larga in industria constructiilor.

O Schimbare in Industria Constructiilor

Living Places Copenhaga nu se opreste doar la prototipuri, ci serveste ca un catalizator pentru schimbarea in industria constructiilor. Ca partener oficial al Capitalei Mondiale a Arhitecturii UNESCO-UIA 2023, acest proiect va gazdui dezbateri si activitati care incurajeaza si accelereaza solutiile durabile in constructii.

Despre VELUX

Grupul VELUX isi mentine angajamentul pentru Strategia de Sustenabilitate 2030 si continua sa inoveze produsele durabile si sa promoveze practicile de afaceri responsabile. Prin proiecte precum Living Places Copenhaga, Grupul VELUX deschide drumul catre un viitor mai sustenabil si ne invita sa facem parte din aceasta transformare.

In concluzie, proiectul Living Places Copenhaga de la Grupul VELUX ne arata ca viitorul constructiilor poate fi mai sanatos, mai durabil si mai accesibil. Este un pas inainte catre o lume in care casele noastre vor fi mai bune pentru noi si pentru mediu, si unde constructiile durabile vor deveni norma, nu exceptia.

Grupul VELUX este un lider global in transformarea spatiilor interioare de peste 80 de ani, oferind solutii pentru ferestre de mansarda, ferestre pentru acoperis terasa, produse pentru protectie solara si multe altele. Cu operatiuni in peste 40 de tari si aproximativ 11.500 de angajati la nivel global, Grupul VELUX promoveaza un mediu de viata mai bun si mai sanatos pentru oameni din intreaga lume.