Instagram

Categorii

Cele mai citite

Viitorul muncii și impactul acestuia asupra vânzărilor și dezvoltării

6272477 scaled

Lucrarea care va fi făcută în viitor este influențată în mod semnificativ de progresele tehnologice, care se schimbă rapid. Talentele care sunt solicitate și modul în care se desfășoară munca sunt ambele afectate de evoluțiile inteligenței artificiale, automatizării și alte domenii ale tehnologiei. Ca o consecință directă a acestui fapt, un număr semnificativ de ocupații tradiționale de vânzări și dezvoltare sunt înlocuite de noi poziții care necesită noi abilități, cum ar fi analiza datelor și marketingul digital.

Tehnologia provoacă o schimbare în modul în care afacerile abordează vânzările, ceea ce are un impact asupra domeniului vânzărilor. De exemplu, companiile automatizează o parte semnificativă a treburilor monotone care sunt implicate în vânzări, utilizând soluții de vânzări bazate pe inteligență artificială. Aceste sarcini includ generarea de clienți potențiali, introducerea datelor și marketingul prin e-mail. Din acest motiv, oamenii de vânzări pot să-și dedice atenția activităților de natură mai strategică și mai creativă, cum ar fi stabilirea de noi tehnici de vânzare și cultivarea legăturilor cu clienții.

Procesul de dezvoltare a software-ului este perturbat ca urmare a progreselor tehnologice în domeniul dezvoltării software. De exemplu, abordările agile de dezvoltare, cloud computing și practicile DevOps câștigă popularitate, deoarece permit echipelor să dezvolte și să livreze software într-un mod mai eficient și în timp util. Acest lucru are un efect dramatic asupra domeniului dezvoltării, deoarece sarcinile tradiționale de dezvoltare sunt înlocuite cu altele noi care necesită competențe în domenii precum infrastructura cloud, microservicii și DevOps. În consecință, vechile roluri de dezvoltare sunt eliminate treptat.

Este destul de evident că tehnologia schimbă modul în care se desfășoară munca în toate departamentele, inclusiv în vânzări și dezvoltare. Cu toate acestea, această schimbare nu va avea loc peste noapte, iar întreprinderile care doresc să-și mențină nivelul de competitivitate vor trebui să fie pregătite să se adapteze la schimbările care urmează. Investiția în noi tehnologii, oferirea personalului de formare în noi competențe și regândirea proceselor și structurilor de lucru existente sunt toți pași necesari pentru atingerea acestui obiectiv.

În același timp, viitorul muncii este modelat și de tendințele societale mai largi, cum ar fi cererea în creștere pentru aranjamente flexibile de muncă și apariția muncii la distanță. Ambele tendințe au un efect asupra direcției pe care o va lua piața muncii în viitor. Companiile sunt împinse să regândească modul în care abordează munca și să ofere alternative de muncă mai flexibile angajaților, pe măsură ce crește numărul de oameni care caută metode pentru a menține un echilibru sănătos între viața lor acasă și cea profesională.

Această dezvoltare contribuie la apariția unor noi tipuri de vânzări în industrie, cum ar fi vânzările sociale și marketingul de influență, ambele utilizând platformele digitale pentru a intra în legătură cu clienții în moduri proaspete și originale. Determină proliferarea echipelor de dezvoltare dispersate în industria de dezvoltare software, ceea ce înseamnă că programatorii pot lucra acum din orice locație din lume atâta timp cât au acces la internet.

Din cauza efectului enorm pe care aceste schimbări îl vor avea asupra vânzărilor și dezvoltării, întreprinderile trebuie să fie pregătite să se adapteze pentru a-și menține nivelul de competitivitate. Acest lucru necesită un accent pe dezvoltarea unei culturi a învățării și dezvoltării continue, în care oamenii sunt încurajați să dobândească noi abilități și să accepte noi provocări. Acest lucru necesită un accent pe construirea unei culturi a învățării și dezvoltării continue.

Organizațiile trebuie să fie conștiente de posibilele implicații negative ale acestor schimbări, cum ar fi deplasarea lucrătorilor care nu mai sunt capabili să concureze pe o piață a muncii care suferă o schimbare rapidă. În același timp, companiile trebuie să fie conștiente de potențialele impacturi pozitive ale acestor schimbări. Companiile trebuie să pună un accent mai mare pe programele de recalificare și perfecționare care să ajute angajații să facă tranziția către noi poziții și să dobândească abilitățile necesare pentru a avea succes la locul de muncă din viitor. Acest lucru va ajuta la compensarea riscurilor cu care se confruntă acum.

În concluzie, natura muncii în viitor se transformă rapid, iar tehnologia joacă un rol semnificativ în influențarea acestei transformări. Din cauza efectului enorm pe care aceste schimbări îl vor avea asupra vânzărilor și dezvoltării, întreprinderile trebuie să fie pregătite să se adapteze pentru a-și menține nivelul de competitivitate. Acest lucru necesită să se pună un accent primordial pe realizarea de investiții în noile tehnologii, oferirea personalului de formare în noi competențe și stabilirea unei culturi care prețuiește educația și îmbunătățirea continuă.